Amikor egy nőgyógyász vizsgál honnan tudja hogy terhes vagyok?
Figyelt kérdés
Mi az amit érez bent mikor felnyúl?2014. okt. 5. 11:03
1/11 anonim válasza:
Ő sem tudja az első hetekben :)
De először a hasad vizsgálja, a méhed méretét, ugyanezt nézi belülről is :)
Ultrahangon látja azt, amit kell.
2/11 anonim válasza:
Uh-val. Tapintassal a mehszajat ellenorzi, nem terhesseget diagnosztizal.
3/11 anonim válasza:
Onnan hogy évekig egyetemre járt a nőgyógyász diplomáért -.-" nyilván ez egy összetett dolog, tudja mit kell figyelni, melyik szakaszban milyen változások vannak ekkor...
4/11 anonim válasza:
Annyit tud kitapintani (legkorábban az 5-6. héten) a hasadat is megnyomkodva, hogy nagyobb méh. Hogy terhes vagy-e, az csak a tesztből vagy az ultrahangon látszik.
5/11 anonim válasza:
Én értem,h mire kiváncsi a kérdező. Kimaradt a vérzésem,felfeküdtem a vizsgálószékbe,megnyomkodott az orvos,és közölte,h 8 hetes terhes vagyok. UH-NÉLKÜL ! Honnan érzi?
6/11 anonim válasza:
A meh mérete, helyzete és állaga az, amit érzékel
7/11 anonim válasza:
Nekem is sima kézi.vizsgálattal már mondta, hogy szerinte hat hetes terhes vagyok, de ez még nem.100%, ahhoz kell az uh. És igaza lett. Én megkerdeztem, hogy honnan tudta tapintassal, és akkor mondta, hogy a méh nagyságát, helyzetét tudja ilyenkor vizsgálni. Azt is mondta, hogy mekkora normál esetben és a hatodik héten, de már nem emlékszem.
8/11 anonim válasza:
Nálam úgy állapította meg, hogy megnézte a méhszájat és megtapintotta a hasam.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Szeretnénk még egy gyereket és tudom furán hangzik de nekem jobban tetszene ha a párom felnyúl és aztmondja édesem te terhes vagy majd jön a teszt ami ezt alátámasztja majd jön a orvos aki megmondja 4-5-6 hetes terhes vagyok....
Gondolom ez furán hangzik de egyszer 20-22 év mulva visszagondolva egy szép emlék lenne... :)
2014. okt. 5. 16:45
10/11 anonim válasza:
Még nődoki sem tudja feltétlen kitapintani mindig. Nekem hátrahajló méhem van és vérezgetés miatt bementem egy hete, pont 8 hetesen az ügyeletre és a doki visszakérdezett, hogy biztosan jól számoltam-e a heteket, mert ő nem érez tapintásra terhesnek. Gondolhatjátok, hogy megijedtem, de aztán az uh-n persze látszott a 8 hetes méretű babám, és szerencsére nem volt komoly baj. Korábban már a láttam a babát a 6. héten a 0. uh-n, de az a doki nem végzett tapintásos vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!