19 évesen gimnáziumba végzősként terhesen bejáni?
Pár napja derült ki, hogy terhes vagyok. A barátommal eldöntöttük, hogy megtartjuk a babát, és a szülők is támogatnak mindenben minket.
Idén vagyok végzős a gimnáziumban. Először arra gondoltam, hogy Januártól (a második félévtől) magántanuló leszek, de aztán belegondoltam, és egyedül nem tudnám megtanulni az a sok anyagot, amit az iskolában elmagyaráznak, gyakorolnak stb. Amúgy is lassabban értem meg pl a matekot, egyedül nem menne.
Szerintetek mit szólnának hozzá a tanárok, diákok, osztálytársaim, ha terhesen járnék be? Jobb lenne mégis megpróbálni magántanulóként leérettségizni?
Ti mit tennétek?
Szia,
Remek dolog, hogy ennyien támogatnak. Ha jól gondolom júniusra várod a babát. Szerintem a helyzet a sulitól és tőled is függ. Ha az iskola engedi, én bejárnék. Nyilván ha valaki úgy viselkedik, ahogy az 1. válaszoló írta, akkor közutálatnak fog örvendeni. De a kérdésedből ítélve normális csajnak tűnsz. Nem mondom, hogy nem lesz olyan, aki kinyilvánítja a véleményét, de ha kedves és aranyos vagy (ezt inkább értsd úgy, hogy úgy viselkedsz, mint ahogy szoktál korábban), akkor a barátaid biztos melletted maradnak. És sokkal könnyebb úgy viselni a nehéz feladatokat, ha nem kopnak le a barátok.
A tanulás szempontjából is biztos előnyös lenne. A tanárok közül pedig az emberileg normálisak biztos értékelni fogják (még ha nem is mondják), hogy felelősség teljes vagy. Nem írtad pontosan mikorra várod a babát, de piszok nagy könnyebbség lenne, ha be tudnád fejezni az érettségit még szülés előtt.
A legjobbakat neked.
Mivel még csak pár napja derült ki, hogy terhes vagyok, ezért még nem voltam orvosnál, szóval nem tudom, hogy mikorra leszek még kiírva szülni. De ahogy számolom pont az érettségi közepére fog esni, ezért lehet, hogy majd csak Szeptemberben fogok tudni leérettségizni. Nem tudom, hogy hogyan mennek ezek a dolgok, még utána kell majd kérdeznem.
Csak attól félek, hogy a tanárok bunkók lesznek. Az osztályban sokat bántottak, piszkáltak régebben, de ez mostanra javult. De az osztálytársaim kevésbé érdekelnek, tudom kezelni bármit mondanak. A tanárok reakciójától jobban félek. Sok bunkó tanár van, és az osztályfőnököm is egy gusztustalan ember. Nem tudom, hogy nem tennének-e keresztbe nekem szándékosan. Például hogy ha kérdezek nem válaszolnak, vagy szándékosan megaláznak ha nem tudok valamit... Sajnos ez szokott menni, ha a tanár egy diákot nem kedvel. Félek, hogy azok a tanárok is megutálnak, akik eddig kedveltek.
4. vagyok
Ha sok bunkó tanár van, akkor meggondolnám. De nem kell azonnal túlfilózni a dolgokat, majd alakul közben. Te magad is érzed, hogy bírod - lelkileg is nem csak fizikailag. Az emberek hozzáállását elég nehéz előre megjósolni, alakulhat jobban és rosszabban is, mint ahogy az ember képzeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!