Szerintetek érdemes légzésfigyelőt venni?
Ha elkerüli a bölcsőhalál, akkor felesleges, ha beleesik a kis százalékba, akkor életmentő.
Neked kell eldönteni, hogy vállalod-e a kockázatot, még ha kicsi is.
Régen nem is létezett, és nem lehetett hallani arról, hogy kisbabák haltak meg bölcsőhalálban.
Ha van rá pénzed és megnyugtat, akkor vedd meg. Nekünk nem volt egyik gyereknél sem.
Érdemes! Használtan, max. 10-ért vannak és később el tudod adni. Nekem a 3 évesemnél is jelzett, de nem besipol, hanem pittyent egyet, amikor már régóta nem vett levegőt. S most, a 8 hetesemnél is bejelzett vagy 3-4szer. Volt, hogy sipolt is!
S 3 embernek is kölcsönadtam! Szal már 5 gyerek használta!
Sokan mondják, hogy a szülők légzése stimulálja a baba légzését is, meg hogy csak koraszülötteknél meg kis súlyú babáknál kell, de mi vettünk. Mi a férjemmel a paraszakosztály vagyunk. Inkább legyen feleslegesen, minthogy hiányozzon, ha szükség lenne rá.
Azt azonban tudni kell, hogy ha nagy a baj, akkor nem elég az, ha jelez a műszer, újra is kell tudni éleszteni. Bár az a tapasztalat, hogy sokszor már magára a jelzésre elkezd újra levegőt venni a baba és sokszor elég egy kicsit megébresztgetni, megmozgatni, megsimogtani a hátát.
Én 24 hetes vagyok, de már megvettem a légzésfigyelőt. Mindig használni fogjuk, az elsősegély tanfolyamra is elmegyek...sosem lehet tudni, az ördög nem alszik!
Sajnos van egy ismerősöm, akinek így halt meg a babája, nem volt légzésfigyelője. Én sosem bocsátanám meg magamnak, ha azért veszíteném el a babámat, mert sajnáltam kiadni 10 ezer forintot egy ilyen készülékre...
Nekünk is van. 20 ezerért vettük újonnan, ez volt az, amit mindenképp meg akartam venni. Hiszen életet ment. Mondjuk érdemes elmenni újraélesztési tanfolyamra is, pl a Madarász utcai kórházban minden héten van, és bárki mehet ingyen.
Persze ritka, és jöhet ez a duma, hogy mennyien felnőttek enélkül régen, ez engem nem vigasztalna, ha az én lányom lenne az egy nagyon ritka eset....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!