Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti élvezitek a terhességet?

Ti élvezitek a terhességet?

Figyelt kérdés

Nagyon akartam ezt a babát, most mégse tudom élvezni a terhességet.

Még csak 14 hetes vagyok, de már most totál elegem van az egészből. A 13. hétig rosszul voltam, voltak napok, amikor ki se tudtam kelni az ágyból, állandóan fájt a hasam és mindent kihánytam.

Most, hogy ez elmúlt, most meg nem bírom rendesen kialudni magam, éjszakánként 6-8szor kell kimennem pisilni, mindig fel vagyok fújódva, és a közérzetem is rossz. Iszonyúan fájt a fejem az elmúlt pár napban, és nem mertem semmilyen fájdalomcsillapítót bevenni, nehogy baja legyen a babának. Mert hát annyi ilyen történet van. Elegem van már, hogy semmit se lehet csinálni a terhesség alatt, még fürödni sem fürödhetek olyan forró vízben, amilyenben szeretnék.

Arról nem is beszélve, hogy a sok vizsgálat is stresszel, ahelyett hogy nyugisan várhatnám a babát, állandóan parázni kell valamitől, rettegve várom a kombinált teszt eredményét, vagy a rákszűrését, vagy csak a következő orvosi vizsgálatot, hogy biztosan minden rendben van-e.

Azt hiszem, csúnyán átvertek. A filmekben is azt halalni, meg az összes ismerősöm azzal jön, hogy a terhesség milyen csodálatos időszak, blabla. Én abszolút nem érzem csodálatosnak, sokkal inkább hatalmas nyűgnek és alig várom, hogy vége legyen.

Csak én vagyok így ezzel, vagy ti is?

2014. okt. 10. 12:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Semmi bajom nem volt eddig a terhességem alatt, még az elején rosszullétek sem. Ettől függetlenül elég nehezen viselem, mindent érzek, csak "élvezetet" nem. Zavar, hogy nő a hasam, zavar, hogy rúg a gyerek, állandóan kifeszíti magát, utálok ráállni a mérlegre, pedig annyi látszik belőlem, hogy van két nagy mellem, meg hasam, ezen kívül mintha egy deka sem lenne rajtam (mégis 8kg feljött már,de hogy hova, azt nem tudom). Mondjuk én felkészültem erre lelkileg, hiszen érdekes módon az én környezetemben eddig senki sem volt, aki élvezte volna a terhességét, pedig ahogy nálunk is, úgy mindenhol tervezett a gyerek. Eleinte lelkiismeretfurdalásom volt emiatt, ma már egyáltalán nincs, szimplán várom a végét. :) Elég racionális vagyok és nem tudom túlmisztifikálni a dolgokat. Ez egy fiziológiás folyamat. Pont. Nem egy nagy wasistdas. :)
2014. okt. 10. 18:57
 12/14 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem ez hozzáállás kérdése is!

Nekem sem egyszerű a terhességem, és sokkal több dologról kell lemondanom a fent említetteken kívül,(szigorú diéta), mégis imádom az egészet! Ha ez kell ahhoz, hogy legyen egy egészséges kisbabám, akkor megteszem és nem kesergek miatta! Szerintem Te is tegyél így, egyszerűbb, mint sajnáltatni magadat...

2014. okt. 10. 22:50
 13/14 anonim ***** válasza:

:))))

Én is 14 hetes vagyok. Van egy fiam már,így még nehezebb. 2 napja nem hánytam,el sem hiszem.

Ellenben egyfolytában aludnék,fáradt vagyok... Mivel nem kávézom,az energiaital hiányzik nagyon,na meg a hason alvás..de valamit valamiért. :)

2014. okt. 11. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Az első 3 hónapban fájt a hasam, sokat feküdtem, az 2. trimeszter viszonylag élvezhető volt. Na de a 30. héttől...hát... csak túl akartam lenni rajta. Nem tudtam aludni, iszonyú kimerült lettem. Volt olyan éjszaka, hogy szó szerint semmit sem aludtam. Alig vártam, hogy megszüljek, nagy megkönnyebbülés volt, hogy vége.

Hozzáteszem, mindenem a gyerekem. :)

2016. márc. 4. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!