Lebeszéltek a kombinált tesztről, és most kicsit aggódom, hogy nem csináltattam meg. Van valaki, aki nem csináltatott?
Magán laborban csináltattam a 12. heti UH-t. Utána elmentem a kórházba kombinált tesztre, de azt mondták, hogy teljesen jók az UH-s értékeim, ők feleslegesnek tartják a tesztet, a 18. heti genetikai UH-n úgyis kiderül majd minden. Én hagytam magam meggyőzni, meg őszintén szólva én is feleslegesnek tartottam, mivel minden rendben van eddig, minden vizsgálatomnak jó az eredménye, a vérképem és a vérnyomásom is tökéletes.
De beszéltem az anyósommal, aki elmondott mindenféle felelőtlen nőszemélynek és pocsék anyának emiatt, és most kicsit aggódom hogy talán mégis meg kellett volna csináltatni. Bár már úgyis mindegy, mert az időből már kifutottam.
Van még valaki, aki nem csináltott? Később nem volt gond a babával, nem találtak nála semmilyen rendellenességet?
A második kislányomnál én integrált tesztet csináltattam a korom miatt. Nem is az a lényeg, hanem amit egy előttem válaszoló írt. Ezen a vizsgálaton nagyon alapos UH van, kb 40 percig tartott, és mindent, de mindent néztek. A szemlencsén keresztül az orrcsonton, szájpadláson, szívbillentyűkön, erek áramlásán keresztül mindent. Ott mondta a szonográfus hölgy, hogy valóban az alapos uh a lényeg az egész vizsgálatban. Ő is azt mondta, hogy a legtöbb rendellenesség, amire ezek a tesztek szűrnek, a szív rendellenes fejlődésével járnak együtt. Ha ez tényleg rendben van, és egyéb szerveken (pl vese) sem látnak semmi kórósat, ez az esetek zömében egészséges magzatra utal.
Ha tényleg alapos Uh-d volt, és mindent rendben találtak, akkor szerintem nincs nagyon aggódni valód. Anyós meg ilyen, vele nem tudsz mit csinálni. Sajnos nálunk a saját édesanyám az, akinek túlfejlett a kritikai érzéke, és szerinte soha semmit nem csinálunk jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!