Láztól mi baja lesz a babának?
Figyelt kérdés
Tegnap este belázasodtam, egész este 38.2-38.4 között mozgott a hőm, aludni se tudtam, minden bajom volt. Vettem be Panalgorint, nem igazán vitte le, de ma nap közben már csak hőemelkedésem van. 37.2-37.4 között. Mit csinál a láz a babával? 25 hetes vagyok. Iszom a teát, de nem igen marad bennem semmi, mert emellé hányás-hasmenés is kijött rajtam. Még amit csinálok, a borogatás. Még valamit tehetek?2014. okt. 3. 12:32
1/5 anonim válasza:
A tartósan magas láz károsítHATja a magzatot, de ez szerencsére nem volt se túl magas se tartós, úgyhogy ettől ne félj.
B6 vitamin, probiotikum, sok folyadék, de ezt gondolom tudod.
Hányásra nagyon hatásos tud lenni a jéghideg kóla, de úgy, hogy a szénsavat kikavarod belőle. Lassan, kortyonként.
És hívd fel a háziorvosodat, vagy a nőgyógyászodat, hátha ők is tudnak valami okosat mondani.
Jobbulást kívánok!
2 gyerekes anyuka
2/5 anonim válasza:
Nem nagyon :-( A babanak nem lesz baja ne aggodj. Jobbulast! Ha nem javul akkor azert menj orvoshoz!
3/5 anonim válasza:
A tartós 38 fok feletti láz okozHAT vetélést,koraszülést de ez a te esetedben nem volt tartós. Mindenképpen hívd fel az orvosod és kérd ki a véleményét. Valószínűleg vírus okozta a hányást-hasmenést és ezt kísérte a láz. Paracetamolt tartalmazó gyógyszerek szedhetők lázra. Én 2-szer voltam nagyon beteg a terhesség alatt, egyszer az első, egyszer a második trimeszterben. Amikor gyanús volt, hogy a lázam kezd felmenni, akkor bevettem egy Panadolt. Nem lett semmi baj. Vírusellenes szerek nem szedhetők semmiképp. Sok folyadék, diéta és orvost felhívni!!
4/5 anonim válasza:
Kedves első válaszoló (3. vagyok) majdnem ugyanazt írtuk első körben, pedig még nem is olvastam akkor a tiédet:-)
5/5 anonim válasza:
Ha lázas vagy, a magzatvíz is felmelegszik, és már 1-1,5 fokos különbség is nagyon veszélyes lehet a magzatra.
Paracetamolt szedj, ahogy a többiek írják, tájékoztasd az orvosodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!