Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik átestek már hasonlón,...

Akik átestek már hasonlón, adnának egy kicsit bővebb felvilágosítáast Streptococcus B-vel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Páromnak visszatérő streptococcus B fertőzése van, most van a 37. héten... A doki nem is írt most antibiotikumot sem, nem értjük, miért.

Sajnos párom erősen penicillin érzékeny, ezért ráadásul a gyógyszerek nagy része ki is van lőve nála.

Eléggé ki vagyunk akadva, tudván, hogy milyen bajokat okozhat ez a baktérium...

Lactofeelnek van értelme szerintetek?

2014. okt. 2. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Pedig kérjetek nagyon gyorsan antibiotikumot vagy keressetek fel egy másik nőgyógyászt (akár a kórházban, ahol szülni fog), mert ha nem kapja meg az anyuka és beindul a szülés, akkor a gyermekben ez károkat is okozhat. A gyerek életével játszik az orvos konkrétan.

Szobatársamnak se írt fel az SZTK-s orvos. A szülés beindulásakor a kórházban kapott azonnal antibiotikumot, de már késő volt és nem ment át a baba szervezetébe. Sürgősségi császárral vették ki a fiát.

3 hónapig voltak bent a kórházba, mire rendbe jött a gyermek a fertőzés miatt. Neki iszonyat magas volt a fertőzés. Alig bírták antibiotikummal lenyomni. 3 félét kapott 3 hónap alatt!

2014. okt. 2. 19:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Jah... akkor elárulom, hogy magándokiról van szó... Tényleg a pofám leszakad...
2014. okt. 2. 19:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Tenyleg kell az antibiotikum.Keressetek fel egy masik dokit. Nekem volt a terhesseg alatt.
2014. okt. 2. 19:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem adtak antibiotikumot (tablettát) amikor kiderült kb. a 36. héten. Aztán szülés adtak infúzióban is. Császár volt, meg kellett indítani a kiírt időpont előtt egy héttel, mielőtt betoltak a műtőbe akkor adták, és utána is még egy vagy két napig. A babától is vettek leoltást, szerencsére nem volt gond, és egyhetes korában vizeletmintát is néztek. Azt mondták kicsi az esély hogy ő elkapja, mert császárnál nem megy át a szülőcsatornán, de természetes úton gond lehet.
2014. okt. 2. 19:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy előttem leírták!! Ragaszkodjatok az antibiotikumhoz, sőt, ahhoz is, hogy a baba születés után is minimum 7 napig kapja! Sajnos anno én nem sok mindent tudtam erről, nekünk is magánorvosunk volt (14.000/alkalom!!) 3 nappal a császáros szülés után "fenékbe rúgott" minket, a fiam 3 napig kapott csak AB-ot. 3 hetesen egyik éjjel belázasodott, CRP érték magas, magzati életből hozott Streptoccocus-fertőzés. 10 napig intravénásan a fejébe kötött infúzión át kapta a gyógyszert, agyhártyagyulladással és társaival riogattak. Az ellenségemnek sem kívánok! Tegyetek meg mindent!
2014. okt. 2. 19:48
 6/10 A kérdező kommentje:

Utolsó! Ez mikor volt? Csak mert a netes információdzsungelben a legtöbb helyen olvasom, hogy vagy vesznek maguktól a dokik, vagy lehet kérni. Vagy Neked nem mutatták ki mintából, hogy pozitív vagy?

Amúgy a császár tuti, úgy tűnik, ezért nem írt fel a doki antibiotikumot... Mondjuk, ettől nem vagyok megnyugodva...

2014. okt. 2. 20:25
 7/10 anonim ***** válasza:
4. válaszoló vagyok. Amikor kiderült a streptococcus fertőzés, már nálam is lehetett tudni hogy tuti császár lesz, mégis kaptam antibiotikumot.
2014. okt. 2. 21:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem negativ volt a 36. hetes mintam, szuleskor megis aktiv volt es elkapta a lanyom. A szulesnel nem derult ki, 2 naposan leszurkult es leallt a legzese. Senkinek nem kivanom azt a par percet, mikor eszre vettem, hogy nem kap levegot.

Szerencsere meg a korhazban voltunk, igy rogton mentettek az eletet. Vegul nagy szerencsenk volt, mert 5 napi antibiotikum kura utan helyre jott, de a mai napig nagyon erzekeny a bacikra, mindent rogton elkap az oviban.

2014. okt. 2. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Na tegyük tisztába a dolgokat. A 37. héten már nem szoktak adnak antibiotikumot. Ha mondjuk a 12-13. heti kenetvételnél lett volna akkor igen. Ilyen esetben már nem adnak, Hanem szüléskor infúzión keresztül megy majd az antibiotikum (valószínűleg Dalicin - én is azt kaptam mivel augmentin érzékeny vagyok, így penicillin tartalmú gyógyszer nem jöhetett szóba).

Kedves kérdező nyugodjatok meg, ez nagyon sok nőben benne van, akár kimutatják kenetben akár nem. Nekem az első terhességnél negatív volt, mégis kellett a babának antibiotikum, mert felment a CRP-je. Most a másodiknál (3 hete szültem) pedig a kenetben volt fertőzés, sőt a baba fülváladékában is kimutatták a szüléskor (mivel én 1 óra alatt szültem meg, így az antibiotikum nem ment át a babára, ahhoz 3-4 óra vajúdás kellett volna) a babának mégsem lett semmi baja. CRP minden vérvételnél normális volt, hallása, látása tökéletes. Egyébként ilyen esetben (ha anyánál kimutatják) a babától vesznek 6 és 24 óra múlva vért és megnézik a CRP szintjét, ez mutatja ha a fertőzés átkerült és kezelni kell. Ha ez nem emelkedik 10 fölé akkor nem kell kezelés, ha igen 48 órás antibiotikum kezelés kell. Remélem mindent leírtam.

2014. okt. 2. 22:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem először kèrdezz rá az orvosodnál,h mièrt nem kapsz antibiotikumot...èn angliában szültem ès szintèn visszatèrő volt nekem a fertőzès. Èn infúzión keresztül kaptam az antibiotikumot. Minden 4 órában 1 infúziót. A kisfiam egèszsèges és nem kapta el születèsekor a betegsèget. Most 15 hós...
2014. okt. 2. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!