Streptococcus szűrésem eredménye pozitív lett, lehet belőle baja a babámnak?
Nem lesz semmi baj, ne nyugtalankodj, éppen azért szűrik.
Lehet, hogy már eleve neked felírnak antibiotikumot, nekem pl. írtak, mert gyanítható volt, hogy gyulladásban van a méhnyakam, és volt még egy baci is a tenyésztésben. De ha jól tudom, ha egyébként nincs panaszod, nem is kapsz gyógyszert, hanem majd a baba fog a születése után, megelőzés céljából. De pánikra semmi ok!
Én a terhességem 18. hetében mentem a dokimhoz panasszal, kenettenyésztés eredménye a streptococcus lett. Akkor kaptam antibiotikumot. Az utolsó hetek streptoszűrésénél is ott volt ez a fertőzés, így mondta, hogy szülésnél is fogok kapni antibiot. Kiskönyvembe belekerült ez a fertőzés, szülés kezdeténél automatikusan kaptam infúzióban. Elég gyorsan szültem, két és fél óra alatt megszületett a gyermek, így csak egy adag ment le. A babám orrából, szájából, szeméből, füléből mintát vettek, nála is jelen volt a fertőzés, amit nyilván a szülőcsatornán keresztül kapott el. Ő is kapott antibiotikumot 10 napon keresztül erre. Valószínűleg a fertőzés miatt, de neki a fülével igen sok baj volt, közel két évig szenvedtünk a fülgyulladásokkal, a legkisebb nátha is ráment a fülére.
Amúgy nem tudni, hogy pont emiatt a fertőzés miatt vagy sem, de a dokim szerint egyértelműen emiatt, főleg miután már a méhszájam is nyílogatott és valószínűleg felszállt a fertőzés, szóval a babánál több szervi dolog is fellépett (szív- és májmegnagyobbodás, vesetágulat). Ezekre is mind kapott antibiokat, szépen helyrejött minden. Mi ilyen téren rosszul jártunk, ilyen is van, de közel sem biztos, hogy nálatok fellép egyáltalán bármi a fertőzéssel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!