Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2 éves kisfiam mire születik...

Kelemen Szabina kérdése:

2 éves kisfiam mire születik a másik babó, akinek ilyen kicsik a korkülönbsége nem nehéz velük?

Figyelt kérdés
Nem volt tervezve, de összejött. Nagyon félek kicsi mellé picit bevállalni, hogy bírjátok, vagy ismerőseitek? éjszakák? fürdés? öltözés? etetés, szopi? be vagyok tojva :D nagy tesót lehet terhesen emelni?
2014. szept. 23. 13:31
 1/3 aHermann ***** válasza:

Szia!

Nálunk kicsi a korkülönbség a gyerkőcök között. 20 hónap a nagyok között, és 28 hónap lesz a középső és a kicsi között.

Nem mondom, hogy egyszerű, de örülünk, hogy így jöttek/jönnek sorba.

Amikor a nagy hamar tudomásul vette, hogy van még egy baba a családban, és próbált segíteni (pl. hozta a pelust, hogy vegyem fel). Jól fogadta, ő amúgy nyugodt természetű. A gondok a kicsi helyváltoztatásával kezdődtek. Akkor jött a testvérvita is rendesen. Most, hogy közel 4 a nagy, és 2 a kicsi, sokszor remekül eljátszanak egymással. Ragaszkodnak egymáshoz. Most is van vita, de kezelhetőbb, ráadásul a kicsi is képes megvédeni már magát, sőt...

Mi a kicsit szoktattuk a nagy napirendjéhez, így nem volt neki drasztikus változás. A kicsi kezdetben velünk aludt, így az éjszakákkal nem volt gond.

A nagyot nekem kellett emelgetni, meg most kettőt is. Nekem még második terhességnél mondta a doki, hogy az emelgetés belefér, ha ettől elmenne a baba, akkor ott gond van.

Ami szerintem fontos, hogy szerezz be egy olyan kocsit, ahova egyszerre be tudod ültetni a két gyerkőcöt. Nem egyszerű egy rohangászó 2 évessel a közlekedés, vagy ha elfárad cipelni.

Nekünk tesóülőként van, újra elő fogjuk venni (most esernyőkocsi), ha megszületik a pici.

Lehet kapni kifejezett tesókocsikat, vagy pótüléses szimplakocsikat. Ez utóbbinál nézd meg a Hauck Duettet, a Graco Trekko Duot. Ezek elég jó árban vannak.

2014. szept. 23. 13:57
 2/3 anonim ***** válasza:
17 hónapos a kisfiam, és 22 hetes a pocaklakó kislányom. Kb. 22 hónap lesz közöttük. A napi rutin engem is érdekel, bár a félelmeim nagy része már elpárolgott. Én kezdetben magától a terhességtől féltem. A fiam egy energiabomba, aggódtam, hogy fáradt leszek, nem fogok tudni pihenni, de így, hogy már túl vagyok az első nehéz időszakon /elején nagyon hányós voltam/, élvezem Ugyanúgy emelem a fiamat, szaladgálunk, bújócskázunk, négykézláb teperünk, sőt, bizonyos mértékig még azt is engedem Neki, hogy átmásszon a hasamon vagy ráüljön. Sőt, néha peluscserénél megrúg, akkor sincs semmi baj, bár ilyenkor ezerszer is elmagyarázom Neki, hogy ezt nem szabad. Szval, amikor a fiamat vártam, úgy vigyáztam magamra, mintha cukorból lettem volna. Most ez koránt sincs így. Sőt, tetszik, hogy mennyi mindent elbír egy egészséges felnőtt szervezet. A napi rutint ezek után már úgy fogom fel, mint egy kihívást, egy megoldandó feladatot, amire megoldást kell találni. Szval nyugi! Hány hetes vagy?
2014. szept. 23. 14:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálunk a hetedik baba jön most, és mindig 2 éven belül szültem (17-24 hónapos korkülönbségekkel). Nekünk nagyon bevált. Persze, vannak nehéz helyzetek, de sok előnye van a kisebb korkülönbségnek. Én terhesen is emeltem az aktuális legkisebbet, sosem okozott problámát. Persze azért óvatosan! Boldog babavárást!
2014. szept. 24. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!