12. heti ultrahangot megcsináltathatom magánba 3d vagy 4d-vel? Ne az sztk-s gépekkel nézzék!
Megcsinálhatja magándoki, persze. De a 4D-nek még nincs jelentőssége, olyat később csináltass, amikor már jobban látszik a baba :)
25-32 hét körül ideális, mert akkor még nem olyan nagy, hogy "gombócban" legyen, de már az arcát is láthatod!
Úgy tudom, így is-úgy is fogják nézni kórházban is, mert a hivatalos etikett szerinti vizsgálatokat ott végzik és elemzik (pl. Down-szűrés)
Diagnosztikai célra a 2D a legjobb a szonográfusnak.
Én a Maternitybe jártam Jenei Katalinhoz, szerintem az egyik legjobb szonográfus szakember. A gép is jó minőségű és valamivel olcsóbbak, mint az Istenhegyi.
A 3 és 4D inkább a szülőknek szórakoztató eszköz, diagnosztikai célra használhatatlan a szakembereknek.
A 4D-nek ebből a szempontból tényleg nincs jelentősége. A szonográfusok, orvosok mindig 2D-ben vizsgálnak, a 3-4D csak nekünk szülőknek van, hogy jobban, élvezhetőbben lássuk a babát. Mi is mikor voltunk babamozin 2D-ben mérte meg és vizsgálta meg, a nemét is úgy állapította meg, a 4D már csak nekünk szólt.
Persze megcsináltathatod "megbízhatóbb" helyen is, ha nem bízol az sztk-s gépben, de ott is 2D-ben fogják megvizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!