Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki a 21-24. hét környékén...

Aki a 21-24. hét környékén veszítette el a magzatát beszélne itt kicsit?

Figyelt kérdés

Fájó sebeket nem szeretnék feltépni, de akinek van hozzá lelkiereje elmesélné, hogy milyen volt a szülés? Pont úgy fáj, mint a "rendes" szülés a 40. héten? Hogyan sikerült feldolgozni? hamar összejött-e utána a másik baba?

Köszönöm!

2014. szept. 18. 21:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
a lelkemnek jobban fájt, mint a testemnek.Azóta 2 gyereket szültem, a fiam 1 hónappal korábban jött, vele a kitolás előtti fél óra volt brutál, a lánnyal az utsó 1 óra. Mindig 1. próbálkozásra lettem terhes.
2014. szept. 18. 22:01
 2/17 anonim ***** válasza:
Szia! Idén áprilisban a teljesen egészséges kislányomat kellett megszülnöm! 20+5 hetesek voltunk, tehát két nap híjján 21... Lepényünkön voltak ciszták, ezek kidurrantak majd bevéreztek és ez indította meg a szülést! Szerda éjjel nem tudtam aludni, másnap volt nálunk a védőnő, neki meséltem, hogy görcsöltem a derekammal és a hasammal is..azt mondta emeljem a magnerot gyógyszer adagomat, az segít, nem lesz baj! DE! Csütörtök éjjel már elviselhetetlen volt a fájdalom, így bementünk a kórházba.. olyan nyolcó ra kösrül reggel értünk be.. akkor már a fájdalom volt úgy 5 perces is...utóbb derült ki, hogy vajúdtam! Az orvos a kezével megrepesztette a magzatburkot, ekkor már 2 ujjnyira tág voltam a négyből... a magzatvíz pedig a bevérzéstől már fekete színű volt... gyors Uh-t csináltak..nekem semmit nem mondtak, majd vittek a szülőszobára..ott infúzió, oxitocin és vártunk.. körülbelül délelőtt 11 órára szültem meg a lányunka, Liliána babát! 3 nyomás és kint volt... aztán altattak, mert jódvizes öblögetést csináltak, és közben kivették a lepényt!! Majd 4 nap ott tartózkodás után Baba nélkül hazamehettem... otthon később a gyógyszerek ellenére apasztanom kellett a tejcsimet.. azt még hozzáteszem, hogy szülés napján Lilike még mocorgott, reggel, kórházba indulás előtt! Azt hiszem mindent leírtam....
2014. szept. 19. 12:24
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok róla és nagyon sajnálom! :(

Kedves utolsó! Azóta Ti próbálkoztok? Gondolom szeretnétek újra babát?

Sajnos rám is hasonló dolog vár talán pont a következő napokban...:(

2014. szept. 19. 17:24
 4/17 anonim ***** válasza:
Mi történt?
2014. szept. 21. 18:20
 5/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Valóban fájó seb, de szeretnék neked segíteni.

Hol is kezdjem... ?

Áprisban, húsvét hétfőn rúgott utoljára. A 23. héten. Pénteken UH, csak a halott kis arcát láttam, nem akartam elhinni. Meghalt.

Hétfőn kórház, belgyógyászati vizsgálat. Kedd reggel irány a szülőszoba. Laminária fel a mészájba, 3 db. Ez is fáj, de ami ezután jön... :(

Mellettem szülés előtt álló nők boldogan, én meg csak sírok, néha rámtör a zokogás 1-1 szívhang hallatán. Még a nemét sem tudtam...

Este kipottyan 1 db laminária. Azt mondják, ez jó jel. Bizakodom, hátha sikerül hamar túlesni a rémálmon. Egész nap erős tágulási fájdalmak.

Kedd reggel irány a szülőágy. Megvizsgálnak, nem tágultam eléggé. Infúzió csepeg, ami beindítja a szülést. Burokrepesztés.

Este 9-ig 4 db kézzel tágítás. Ez a legfájdalmasabb dolog, amit valaha éreztem. :S Nagyon durva volt. Csak 1 ujjnyira vagyok tág. Egész nap nem ettem, ittam. MEllettem születnek a babák, nekem nem megy a szülés. Nem tágulok. Jön az oxitocin. Innen jön a java: császár lesz. Levetkőztetnek csupaszra, zöld valami fel. Katéter fel, altatás.

Ekkor már sokkos állapotban voltam, nevettem, mint egy nem normális. Mint aki nem tudja, hol van és miért...

Egész nap szülési fájások, mert ugye ha kapsz csillapítást, leállnak a fájások, és nekünk az nem jó.

Fél 11-kor ébredtem, vágott hassal a megfigyelőben. Felhívtam a szülésznőt, hogy mi volt a neme a gyerekemnek. Kislány.

Rá 2 nappal megjött a tejem. Az volt a durva, csak zokogtam, hogy "Nincs kinek adnom ezt a rohadt tejet!!!!"

Szóval ez a legnagyobb csapás, és őrületes fájdalom, amin nő átmehet.

Nem lesz rád tekintettel senki. Hallod majd az őrületes nagy problémákat a babákkal kapcsolatban, ami neked fájni fog, ők észre sem veszik, hogy neked meghalt a babád, és ami nekik van, az nem is probléma.

Nekem 4 hét alatt begyógyult a sebem teljesen, rendbe jöttem, 6 hét után mentem vissza dolgozni. Most lenne 1 hónapos a kislányom. Sokszor álmodok vele, nagyon fáj, és soha nem fogom tudni feldolgozni. Az, hogy mikor sikerül, rejtély, erre a babára is 6 (!!!) évet vártam. És elment.

33 vagyok.

2014. szept. 21. 18:31
 6/17 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon sajnálom! Borzasztó volt olvasni...:(

Kiderült egyébként, hogy mégis mitől halt meg a babád?

Szívből kívánom, hogy minél hamarabb egy egészséges kisbaba anyukája lehess!!!!

2014. szept. 21. 20:33
 7/17 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Fogorvos adott be valami olyan szert tömés alatt, amit nem szabadott volna. Ez aktivált egy vírust, ami végzetes volt.

Mikor lesz a "nap"?

NAGYON SOK ERŐT ÉS KITARTÁST KÍVÁNOK!!!

2014. szept. 21. 20:53
 8/17 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Nekem áprilisban a 22.héten kellett megszülnöm a kislányomat, mert down szindrómás volt. Semmi nem látszott még a 20 hetes uh-n sem, csak a kombinált teszt lett pozitív. Aztán a 16.héten amniocentézis, és 5 hetet vártunk az eredményre. Kiderült beteg a baba. Szörnyű érzés volt, este 3 laminária pálcika, borzalmasan véreztem, reggel szülőszoba. :( Este lett meg, utána magától a lepény is kijött. Volt egy egészségügyi küret is, tisztításképpen pár perces. nem kívánom senkinek ezt a testi-lelki fájdalmat! :(
2014. szept. 22. 12:57
 9/17 anonim ***** válasza:
Kérdező! Sajnálom, hogy át kell élned... :( Nekünk fél évet mondott az orvosom, az októberben telik le.... addig nem szabad! De, mostanában kezdődnek a vizsgálódások, hogy fényt derítsünk a dolgokra.... Viszont, mindenképp kell megoldást találnom egy problémámra.. 9 hetes műtéti vetélésem óta állandóan szinte havonta fel vagyok fázva... sajnos nem tudni miért, és nem használnak a gyógyszerek.. :( Remélem ez is emgoldódik egyszer, mert már lassan két éve húzódik....
2014. szept. 22. 14:06
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok.

Én ma reggel tudtam meg, hogy halott a magzatunk. :( Igazából számítottunk rá, múlt héten már mondta az orvosom, hogy bármikor bekövetkezhet a méhen belüli elhalás. Lelkileg felkészültünk, már amennyire fel lehet ilyenkor készülni. :( A 19. hétig semmi nem volt, utána mutatott az UH egyre rosszabb eredményt.

Holnap kell befeküdnöm a kórházba.

22 hetes vagyok/voltam.

2014. szept. 22. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!