Az jó, ha 56-os méretű babaruhákkal készülök a megszületendő picinek?
En 56ost vettem, de keszultem par 62essel is. Vegul 53cm lett a baba es meg az 56os is logott rajta:-)
Szerintem a vegefele azert kb latjak mekkora nagyjabol es ha nem extrem kicsi akkor ne vegyel 56osnal kisebbet.
Jó az 56-os, de sokat nem érdemes belőle venni, mert nagyon gyorsan kinövi. Inkább 62-est vásárolj.
HA mondjuk télen szülsz, akkor 56-os overallt egyáltalán nem érdemes venni, mert arra, hogy hazahozd a kórházból drága.
Mi vettünk 50-es ruhákat is pár darabot, a fiam 51 centivel született, de mire hazajöttünk, már csak 2 napig volt rajta, utána már kellett a nagyobb.
Az 56-osból sem kell sok, ha normál méretű baba van kilátásban (az ettől kisebb méret már a koraszülötteknek való). Én vettem pár 56-ost is, mert mi a párommal picik vagyunk, én alig 2800-al születtem és 150 centis lettem, párom 3000-el és 160 centire nőtt. Szóval nem valószínű, hogy nagy és hosszú babánk lesz, de az 56-osból így sem szereztem be sokat.
Betárazni főleg nem kell a kis mértekből. Nekünk téli baba lesz, így a szárítás miatt több cuccot is vettem, mint amennyit ajánlanak, de még így sem estem túlzásba: kb 10-12 56-os body és 5-6 56-os rugi van, 62-ből is ugyanennyi. Nagyobb méretből nincs is. 3 kistakaró, 4-5 kissapka, ebből egy vastagabb, a többi a fürdés utáni vékony sapka. Egy 62-es kardigán van meg egy darab ajéndékba kapott harisnya, de kisnadrág meg pulcsi nincs, a piciknek úgyis a rudgalózó a legkényelmesebb. Még szerzek egy 62-es, vagy inkább 68-as overállt és ennyi.
Szia
Nagyjabol mostanaban szerzem be a babamnak a ruhait..mindenbol duplat veszek,56-62-t :)
26hkm
Valószínűleg úgyis kapsz ismerősöktől is babaruhákat, jól tetted, hogy nem vásároltál be nagyon. Az 56-os ruhák nálunk 3-4 hetes koráig voltak jók a babának, utána 62-es kellett kicsit több, mint 2 hónapos koráig, most 3 hónapos, 62-68-as ruhái vannak már. A méretezés is eltérő márkák szerint.
Ami személyes tapasztalat, hogy ilyen pici méretnél még nem túl praktikus a kis pulcsi, kis póló és társai önmagában, mert könnyen kijön a dereka belőle. Ami nálunk bevált, az a hosszú ujjú body és rá kisnadrág vagy ujjatlan, kantáros rugdalódzó. Kis zokni nekünk is volt, de számíts rá, hogy hamar letornázza a baba. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!