26. hétig híztam 9 kilót, most 30 hetes vagyok és a 4 hét alatt meg semmit. Mi lehet ennek az oka?
Szia
Én össz 12kg híztam a 32.héttől szülésig (39.hét fele) mindössze 3 kg jött rám.Mondjuk elég kicsi volt a hasam is.
3350g és 54 cm lett a lányom.
A 21.héten plusz 8 kg-om volt. Nem tudom miért. Azóta - az utóbbi 3 héten - fogytam 3 kg-ot. Nem tudom miért. Pedig a hasam szépen kerekedik.
Én örülnék, ha még fogynék.
Ne aggódj!
Ismerek egy 5 gyerekes picike anyukát. Mind az 5 fiát 3 kg fölötti súllyal hozta a világra, de ő terhessége alatt mindig fogyott, szülés után pár héttel visszanyerte az induló kilóit.
Boldog babavárást!
Én az utolsó 4 hétben nem híztam egy dekát sem. Pedig mindig azt mondják, hogy akkor hízik a legtöbbet a terhes nő.
Mindenki másképp hízik, ne izgulj.
Ha a hasad is nőtt és a babád is uh alapján, akkor gond nem lehet. Valószínűleg még fogsz hízni. A puffadtság érzés azért lehet, mert a babád már nagyon kitölti a benti helyét, nyomja a gyomrodat, a gyomrod a tüdődet. Elvileg kb a 36. hétig felfelé nő még a méh, akkor eléri a maximumát és lejjebb is mehet picit, megszűnhet a teltségérzés, a légszomj, több helye lesz a gyomornak, visszajöhet az étvágy.
Az első babámmal nekem úgy égett a gyomrom a harmadik trimeszterben, hogy már szinte nem is híztam (nem volt baj, mert addig bőven jött fel, egyébként négy kg-os babám született, nem volt pici).
Most a második babámat várva a 20. héten kezdtem hízni heti fél kilót, a 30. hét óta össze-vissza hízom, van, hogy egy-két hétig alig, majd hirtelen két kilót, de az elmúlt héten például másféllel kevesebb lettem változatlan étvágy mellett. A 36. héten járok 10 kilónál.
De a lényeg: a hasam nő, bár nem nagy, viszont benne a baba teljesen rendben van!
Nallam is hasonlo a helyzet. A 27-dik hetig hiztam 7 kilot es azota semmit. Most 35 hetes vagyo es tartom ezt a 7 kilot azota is. Pedig nem dietazom, azt eszem amit eppen megkivanok. Imadom a kenyeret meg a tesztat is. Az uh-n mindent rendben talatak nem volt semmi gond. 59 kiloval kezdtem a terhessegem kb 171/172 magass vagyok, tehat normalis testalkat. Szeritem ne aggodj. Ahany terhesseg annyi fele. Latod van aki meg fogyott is es megis minden rendben volt.
Boldog babavarast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!