Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 26. hétig híztam 9 kilót,...

26. hétig híztam 9 kilót, most 30 hetes vagyok és a 4 hét alatt meg semmit. Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
Remélem a babával azért minden rendben van és fejlődik, a hasam az sokat nőtt, de nem jött rám egy deka se. 4 hete 55 kilót nyomok. Pedig úgy reménykedtem, hogy majd a végén jön még rám több, főleg , hogy az elején meg a hányingertől nem tudtam enni. Most meg puffadtnak érzem magam, sokat fáj a gyomrom. Alig tudok enni, mindig úgy érzem , mint ha jól lennék lakva. Szerintetek még fogok hízni? Vagy mikor múlik el ez a puffadság?
2010. jan. 19. 12:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én össz 12kg híztam a 32.héttől szülésig (39.hét fele) mindössze 3 kg jött rám.Mondjuk elég kicsi volt a hasam is.

3350g és 54 cm lett a lányom.

2010. jan. 19. 12:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgasson ha az uh-n mindent rendben találtak. Én drasztikusan fogytam mind a három gyereknél a nagyfiammal 68kg ról 52kg ra a fiamm 4100g született ,majd a szoptatás alatt a jócskán vissza szedtem; mikor a lányomat vártam visszafogytam 87kg-ról 57-60kg ra ő 3000g vel született; most a legkisebbel szintén 83Kg-ról 60kg ra. Azt mondta az orvosom egyek igyak eleget a mi jólesik és ha látja hogy a baba bajban van közbelépnek, a baba elveszi amire szüksége van, nem lett baj a fogyásból egészen más probléma miatt 33. hétre 2750g mal jött a világra. Ilyen alkat vagy. Kitartást nyugodt problémamentes szülést kívánok neked.
2010. jan. 19. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A 21.héten plusz 8 kg-om volt. Nem tudom miért. Azóta - az utóbbi 3 héten - fogytam 3 kg-ot. Nem tudom miért. Pedig a hasam szépen kerekedik.

Én örülnék, ha még fogynék.

Ne aggódj!

Ismerek egy 5 gyerekes picike anyukát. Mind az 5 fiát 3 kg fölötti súllyal hozta a világra, de ő terhessége alatt mindig fogyott, szülés után pár héttel visszanyerte az induló kilóit.

Boldog babavárást!

2010. jan. 19. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az utolsó 4 hétben nem híztam egy dekát sem. Pedig mindig azt mondják, hogy akkor hízik a legtöbbet a terhes nő.

Mindenki másképp hízik, ne izgulj.

2010. jan. 19. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a hasad is nőtt és a babád is uh alapján, akkor gond nem lehet. Valószínűleg még fogsz hízni. A puffadtság érzés azért lehet, mert a babád már nagyon kitölti a benti helyét, nyomja a gyomrodat, a gyomrod a tüdődet. Elvileg kb a 36. hétig felfelé nő még a méh, akkor eléri a maximumát és lejjebb is mehet picit, megszűnhet a teltségérzés, a légszomj, több helye lesz a gyomornak, visszajöhet az étvágy.

Az első babámmal nekem úgy égett a gyomrom a harmadik trimeszterben, hogy már szinte nem is híztam (nem volt baj, mert addig bőven jött fel, egyébként négy kg-os babám született, nem volt pici).

Most a második babámat várva a 20. héten kezdtem hízni heti fél kilót, a 30. hét óta össze-vissza hízom, van, hogy egy-két hétig alig, majd hirtelen két kilót, de az elmúlt héten például másféllel kevesebb lettem változatlan étvágy mellett. A 36. héten járok 10 kilónál.

De a lényeg: a hasam nő, bár nem nagy, viszont benne a baba teljesen rendben van!

2010. jan. 19. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Nallam is hasonlo a helyzet. A 27-dik hetig hiztam 7 kilot es azota semmit. Most 35 hetes vagyo es tartom ezt a 7 kilot azota is. Pedig nem dietazom, azt eszem amit eppen megkivanok. Imadom a kenyeret meg a tesztat is. Az uh-n mindent rendben talatak nem volt semmi gond. 59 kiloval kezdtem a terhessegem kb 171/172 magass vagyok, tehat normalis testalkat. Szeritem ne aggodj. Ahany terhesseg annyi fele. Latod van aki meg fogyott is es megis minden rendben volt.

Boldog babavarast!

2010. jan. 19. 14:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Épp ezen gondolkoztam én is, hogy meddig megy még felfele a méh, de reménykedtem, hogy most már inkább lefele ereszkedik, de ezek szerint még nem. Nem voltam a 20. hét óta uh-on, majd most megyek pénteken, remélem minden oké van a babával. De tényleg fura, ahány terhesség annyi féle. Érdekes, hogy valaki még fogyott is és mégis nagy babája lett. Mindenkinek jó babavárást!
2010. jan. 19. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!