34. heten túliak, nektek is a 30. hét után elkezdtek felszaladni a kilók?
Szerintem teljesen normális a súlygyarapodásod! Még ha +5-6 kg fel is jön a végéig, akkor is csak 12-13 kg-nál tartasz!! Ez abszolút reális!
Én 24 hetes vagyok és 6 kg jött fel eddig, az orvosom szerint ideális.
Ne parázz ezen, a lényeg, hogy szép és egészsés babád legyen!!!! A kilók majd lemennek!!!
Minden jót!
24h kismama
Szerintem ha csak a babara hizol (merpedig elvileg igen, ha nem eszel tobbet) es nem vizesedsz (errol nem irtal), akkor nem fogsz ilyen tempoban haladni.
Az utolso hetekben hiznak ugyan a legtobbet a babak, de ez 200-250 grammot jelent, ha nincs vizesedes, akkor mas mar elvileg nem noveli a sulyunkat, mert a meh sulya, novekedett vermennyiseg, cicik, stb elertek a maximumot. Valamennyi zsirpanank is van mar ekkor, ami termeszetesen jar a terhesseggel. A magzatviz mennyisege sem no mar tovabb, sot, az utolso hetekben csokkenni szokott.
Hivatalosan heti fel kg hizasra lehet szamitani az utolso tiz hetben, de az utolso 2-3 hetben mar sokan nem hiznak.
De ismetlem! Ha vizesedik a kismama, akkor ebbol semmi sem igaz, akkor siman felszaladhat sok-sok kg.
Es az en gyakorlati peldam: az elso babamat varva rengeteget hiztam (25 kilot), de ebbol az utolso tiz hetben jott fel a legkevesebb, csupan 5 kg.
Most a masodik babamat varom, a 30. heten jartam kb 8 kg-nal, a kovetkezo ket hetben feljott 1,5 kg, az azt koveto ket hetben viszont csak fel. A 35. heten meg par nap alatt 2 kg, azt hittem, hogy rosszul latok, mert nem ettem tobbet. Ez vizesedes volt, utana mar lattam a bokamon, ujjaimon. Azota bo egy het telt el, nem hiztam semmit, sot, kiment a viz, igy ismet 10 kg-nal jarok a 36. hetben.
Sok mar nincs hatra, rengeteg mar nem johet fel, de mar nem is probalok kalkulalni, mert ez nagyon kiszamithatatlan: lehet, hogy a jovoheten masfel kilot fogok hizni, lehet, hogy semmit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!