Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Migrénesek! Mármint aki...

Migrénesek! Mármint aki általában migrénes, nem terhesség alatt. Mit tapasztaltatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Mit lehet olyankor beszedni? Én még nem várok babát, de nagyon fejfájós vagyok. Ha nem veszek be gyógyszert, akkor teljesen munkaképtelenné válok, hányok. Már előre félek, hogy mi lesz ha terhesség alatt is jönnek a rohamok. a mostani gyógyszereimet nem szedhetem, mert gondolom árthat a babának.
2010. jan. 19. 09:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Migrénre nincs homeopátiás szer, de a védőnöm azt mondta, ha nagyon fáj, próbáljam ki azt, hogy kutyapózba betérdelek a kádba, és a nyakamra meleg vizet engedjek a tussal.Fokozatosan annyira forrón amennyire bírom. A hideg vizes borogatás, jegelés nem jó neki.Ha ez sem válik be Cola, vagy kávé.Még nem próbáltam ki.
2010. jan. 21. 16:35
 12/20 A kérdező kommentje:
gyógyszer érdekelne, hogy mit szedhetek. már írtátok a panadolt, meg az algopirint. ha tudtok még, írjátok meg. köszönöm
2010. máj. 28. 12:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nagyon migrénes voltam. Csak a quarelin segített.

Terhesség alatt csökkent a fejfájásom, kb. 3-4 alkalom volt. Akkor nekem a Rubophent mondták, meg engedték a quarelint is.

Mind a kettőnél úgy volt, hogy már fél szem is használt!

2010. máj. 28. 12:08
 14/20 A kérdező kommentje:
tényleg engedték a quarelint? az jó lenne. nekem is van, hogy elég fél, de van, hogy egy nem mulasztja el, akkor rá kell küldenem még egyet és utána jó. még mindig nem aktuális, de már megy a babaprojekt :) csak fel akarok készülni
2010. máj. 28. 12:58
 15/20 anonim ***** válasza:

Igen, engedte a dokim, óvatosan. Általában az első 3 hónapban nem nagyon szokták javasolni, de inkább egy fél gyógyszer, mint hogy több napon át szenvedjen a mama, és a baba is...

Ha rákeresel, elég sok fórum van erről a témáról.

2010. máj. 28. 13:16
 16/20 A kérdező kommentje:
hát igen, a baba... ezért születtem egy hónappal előbb. Anyukámat migrénes fejfájás gyötörte egyik éjszaka, ő sem mert bevenni semmit, hányt is, majd reggel elfolyt a magzatvíz. azt mondják, hogy valóban van összefüggés.
2010. máj. 28. 13:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Én is migrénnel küzdöttem, most a terhesség alatt 1x volt a 2. hónapban, algopirint vettem be rá. azóta szerencsére nincs:) Nem is hiányozna, ha nem jönne vissza a migrén terhesség után sem.

34.hkm

2010. máj. 28. 16:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Én nagyon fiatal korom óta migrénes vagyok. A heti egy tuti, de van amikor gyakrabban. A közeli patika az én Algopirin, Quarelin, Cataflam vásárlásaimból él. 14 évvel ezelőtt voltam terhes, ami alatt egyszer sem fájt a fejem. Azóta is visszasírom a fájdalom nélküli 9 hónapot. Most ismét 11 hetes terhes vagyok és eddig egyszer fájt a fejem. Valamelyik brutális esti vihar előtt. (talán kedden?)

Ezek alapján Te is reménykedhetsz. :)

2010. máj. 28. 22:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy én előzetesen érdeklődtem a dokimnál, aki az Algopirint és a Rubofent engedélyezte.
2010. máj. 28. 22:12
 20/20 anonim ***** válasza:

32 éves vagyok, 7 éves korom óta vagyok migrénes. Iszonyatos, nagyon nem szeretem, minden tünetet produkáltam, időjárás-érzékenység, hang- és fény- érzékenység, féloldali lüktető fájdalom. Rengeteg gyógyszert kipróbáltam rá, végül egyik sem segített teljesen, az vált be, hogy váltogatom a fájdalomcsillapítókat.

Most 37 hetes terhes vagyok. Terhesség alatt pontosan 4x fájt a fejem, ez nagyon jó arány, tehát nálam nagyban lecsökkent a rohamok száma. Orvosi utasításra a terhesség alatt vagy Panadol Extra-t vehettem be, vagy egy fél szem Algopyrint. Egyiktől sem múlt el, de jelentősen javult.

Éppen tegnap volt a Fél 2 című műsorban egy szakértő, a migrénről beszélt, és azt mondta, sok hölgynek a terhesség alatt elmúlik a migrénje és utána sem tér vissza.

2010. máj. 29. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!