Migrénesek! Mármint aki általában migrénes, nem terhesség alatt. Mit tapasztaltatok terhesség alatt?
Szia!
Én is nagyon migrénes voltam. Csak a quarelin segített.
Terhesség alatt csökkent a fejfájásom, kb. 3-4 alkalom volt. Akkor nekem a Rubophent mondták, meg engedték a quarelint is.
Mind a kettőnél úgy volt, hogy már fél szem is használt!
Igen, engedte a dokim, óvatosan. Általában az első 3 hónapban nem nagyon szokták javasolni, de inkább egy fél gyógyszer, mint hogy több napon át szenvedjen a mama, és a baba is...
Ha rákeresel, elég sok fórum van erről a témáról.
Én is migrénnel küzdöttem, most a terhesség alatt 1x volt a 2. hónapban, algopirint vettem be rá. azóta szerencsére nincs:) Nem is hiányozna, ha nem jönne vissza a migrén terhesség után sem.
34.hkm
Én nagyon fiatal korom óta migrénes vagyok. A heti egy tuti, de van amikor gyakrabban. A közeli patika az én Algopirin, Quarelin, Cataflam vásárlásaimból él. 14 évvel ezelőtt voltam terhes, ami alatt egyszer sem fájt a fejem. Azóta is visszasírom a fájdalom nélküli 9 hónapot. Most ismét 11 hetes terhes vagyok és eddig egyszer fájt a fejem. Valamelyik brutális esti vihar előtt. (talán kedden?)
Ezek alapján Te is reménykedhetsz. :)
32 éves vagyok, 7 éves korom óta vagyok migrénes. Iszonyatos, nagyon nem szeretem, minden tünetet produkáltam, időjárás-érzékenység, hang- és fény- érzékenység, féloldali lüktető fájdalom. Rengeteg gyógyszert kipróbáltam rá, végül egyik sem segített teljesen, az vált be, hogy váltogatom a fájdalomcsillapítókat.
Most 37 hetes terhes vagyok. Terhesség alatt pontosan 4x fájt a fejem, ez nagyon jó arány, tehát nálam nagyban lecsökkent a rohamok száma. Orvosi utasításra a terhesség alatt vagy Panadol Extra-t vehettem be, vagy egy fél szem Algopyrint. Egyiktől sem múlt el, de jelentősen javult.
Éppen tegnap volt a Fél 2 című műsorban egy szakértő, a migrénről beszélt, és azt mondta, sok hölgynek a terhesség alatt elmúlik a migrénje és utána sem tér vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!