Ki hány kg volt szülés előtt és mennyit hízott utána? Mennyit tudott ledni belőle és mennyi idő alatt?
A magzatvíz a méhlepény stb: kb 7kg, a többi a gyerek.
Én 59kg voltam és 70 kg voltam a szülés napján.
Most 6. hétben vagyok és 58-59 kg vagyok.Nem szeretnék többet felszedni mint előzőleg.
Ha regisztralsz a www.anyuci.hu-n, akkor sok erdekes kalkulatorhoz ferhetsz hozza. Van peldaul olyan, hogy magzat sulya kalkulator, ha beirod a magassagod es a sulyod, akkor lereszletezik, hogy a te testalkatodhoz mennyi sulynovekedes lehet indokolt a terhesseg vegere es ez mibol all.
En magas vagyok es vekony (178 cm, 63 kg-mal estem teherbe), en ezt kaptam:
Anya:
* Méh: 1,28 kg
* Mellek: 531 g
* Vér: 1,65 kg
* Víz: 2,22 kg
* Zsír: 4,42 kg
Magzat:
* Magzat: 3,4 kg
* Méhlepény: 857 g
* Magzatvíz: 1,05 kg
Összesen: 15,41 kg
Lehet benne valami, mert ugyanilyen indulo testalkattal kozvetlenul a szulessel rolam 11 kg ment le, igaz, hogy a babam nehezebb volt, kozel negy kg. A hajacska megmaradt (sajna nem csak negy kilonyi, amennyit legalisan magamra gyujthettem volna, hanem joval tobb, mert 25 kg-ot hiztam).
Most a masodik babaval a 36. hetben vagyok es tiz kg-nal jarok, ami nekem igencsak jonak szamit.
Viszont tenyleg nem csak a gyereket, mehlepenyt, magzatvizet kell beleszamolni a sulygyarapodasba, ezen kivul tenyleg minden no, amit felsoroltak fent. Meg a parnasodas is elkerulhetetlen szerintem. En igen izmosan, sok edzessel a hatam mogott estem teherbe, folytattam a tornat a terhessegnek megfelelo gyakorlatokkal, megsem sikerult megtartanom ugyanazt az izomzatot. Puhabb lettem, parnasodtam, hiszen most kismama vagyok elsosorban, nem izomember. Gondolom, hogy a hormonoknak koze van a hajnoveszteshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!