Mitől van az, hogy egy uh-n azt mondják hogy kisebb a baba a koránál, nem fejlődik ugy a pociba ahogy kellene?
Jaj, hát ezen előre ne aggódj!!Persze, van olyan is, amikor valami baj van, de az a gyakoribb, hogy azért kisebb, mert valaki nem pont középidőben lett terhes.De ilyenre felesleges gondolni!!Csak pozitívan!A babának is az a jó!
17 hetes kismama
köszönöm a gyors válaszodat!
Boldog babavárást
18Hetes kismami
Emiatt ne aggódj.
Mikor először mentem UH-ra, akkor elviekben 7 hetesek voltunk, de a mérete szerint csak 5 hetesnek felelt meg.
Ma vagyunk 15 hetesek és 3 naposak. :) És már nem 2 héttel van lemaradva, hanem csak 2 nappal.
Amúgy nem mindegy, hogy milyen szögből nézik a babát.
Nálunk volt olyan, hogy az egyik szögből 12 hetes 1 napos volt, másik szögből meg 12 hetes 6 napos.
Emiatt ne aggódj!
és akkor ha megyek a 18.uhra és azt mondják h fiatalabb vagy idősebb a koránál akkor uhozzá kell adni vagy el kell belőlle venni? vagy marad ugy?
bár remélem h pont a korának megfelelő lesz:)))
Köszönöm szépen a válaszokat
Nem kell sem hozzáadni, sem elvenni.
Nagy eltérést semmiképp nem tapasztalhatsz majd, max. pár napos különbségeket. nekem pl. a 8. héttől folyamatosan pár nappal idősödött a kicsi. Mindig az utolsó UH-t nézd, és onnan számold majd a szülés várható idejét.
Nem kell sem hozzá adni, sem elvenni. Ha folyamatosan lenne eltérés és minden ultrahangon azt hozzák ki, hogy nagyobb/kisebb a baba, még akkor sem változtatnak a kiírt dátumon, maximum megjegyzik, hogy csúszás várható.
Legalábbis nekem így volt, 12 hetes uh alapján megállapították a szülés várható időpontját, a baba 14, 16 héten is nagyobb volt, mint az elméleti kora (sokat vizsgáltak, mert komplikáció volt), majd a 20. hetesen már három hét volt az eltérés és akkor mondta is a doki, hogy készüljek fel, hogy korábban jön a baba. De az eredeti dátum maradt, mert addig még sok minden történhet.
Nekem a 38.heti uh-n azt mondták, hogy 34 hetesnek felel meg a baba. Rá 1 hétre azt mondták, hogy kb 2 kiló és azonnal menjek a kórházba, mert kevés a magzatvíz is és a pocim is kicsi / előzővel sem volt nagy/. A kórházban megint uh ugyan az nap 2200-2400 gr közötti lehet a baba.
a kiírt időpontkor este beindult a szülés és éjfél után 25 perccel meg volt a lányom 2600 gr és 50 centivel.
A frászt meg rám hozták előtte.
Ennyit az uh megbízhatóságáról testsúly saccolásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!