Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Utolso hetekben jarok kismamak...

Utolso hetekben jarok kismamak! Vezetitek a magzatmozgas szamlalo tablazatot?

Figyelt kérdés

En a 36. hetben vagyok es most kaptam egy tablazatot a vedonotol. Elvileg azt kellene rajta vezetni, hogy megvan a napi tiz magzatmozgas, behuzogatni reggel kilenctol, hogy mikor volt egy, majd a kovetkezo, vegul igy kiadja, hogy az utolso hetekben kb melyik napszakra lesz meg a tiz. Egy fuggvenyt kepez.

OK, ertem en a lenyeget. Bar az elso babamat varva az is eleg volt, hogy tudjam, megvan a napi tiz minimum es nincsenek nagy csendek.

Most is megvan boven. En egyszeruen keptelen vagyok egesz delelott a tablazattal jarogatni mindenhova es satirozgatni, ha eppen mozgast erzek. Sok dolgom van, masik gyermekem, egyszeruen ezt kivitelezhetetlennek tartom.

Ti vezettek ilyen tablazatot? Erre most komolyan szukseg van?

Hany ora alatt van meg nektek a tiz kulonallo mozgas?

2010. jan. 18. 13:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én sosem vezettem ilyet, a védőnőmnek eszébe se jutott és a dokimnak se :)) Ahogy írod, nem első baba, így már tudod, mikre kell odafigyelned. Szerintem se életszerű, hogy állandóan egy táblázattal járkálj és strigulázz. Nehogy már boltba meg dokihoz is vinni kelljen..
2010. jan. 18. 13:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia,nekem csak azt kell írnom,hogy mikorra volt meg a 10 mozgás.Tehát délelött délutánn vagy csak este.Ez így még elmegy de ahogy neked kell csinálni...Kinek van arra ideje és energiája.?

37 hetes km

2010. jan. 18. 14:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem úgy mondták, du 4-től este 11ig legyen meg a 10 magzatmozgás, ha nincs, akkor menjek be kontrollra a kórházba.

Az orvosom sosem nézte, csak megkérdezte rendben va-e, a védőnőm, meg a táppénzes felülvizsgáló doki viszont keményen kérte.

Nem kellett ezzel mászkálnom, csak elvileg pihennem kellett volna, de az összes előadásra este kellett mennem. Hallgattam és számoltam, este meg beírtam otthon.

Nem úgy kell elképzelni, hogy a nyakadba akasztod és viszed...

2010. jan. 18. 15:47
 4/11 anonim ***** válasza:

utolsó:

Ja, és kb.1-3 óra alatt volt meg a mozgás, de volt, hogy este 10kor csak 4 volt, a frász kerülgetett.

2010. jan. 18. 15:47
 5/11 anonim ***** válasza:
És ha olyankor alszik a pici??? Én ezt nem értem, szerintem fölösleges macera és a kismamák fölösleges stresszelése... Úgyis jártok ellenőrzésre, NST-re, akkor ez minek???
2010. jan. 18. 16:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is épp ma kaptam meg. Este 5 től le kell feküdni bal oldalra, és számolni a mozgásokat. a 10.-nél be kell irni, hogy 5 és 6 óra között az 1., 2., 3., vagy a 4. negyedórában volt e meg a 10 mozgás.
2010. jan. 18. 16:23
 7/11 anonim ***** válasza:
ja és ha 5-től 6ig megvan a 10 mozgás, akkor kész is, utána már nem kell irogatni
2010. jan. 18. 16:24
 8/11 anonim ***** válasza:
ÉN sem hallottam ilyen táblázatról, de nem is szóltak, hogy kellene töltenem. 37 hetes kismama
2010. jan. 18. 19:31
 9/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Sejtettem, hogy nem mindenhol osztogatnak ilyen hazifeladatot, mert soha senkitol nem hallottam meg ehhez hasonlorol. Amugy aranyos a vedonom, de ezzel kiakasztott. Azt mondja, hogy szulesnel kerhetik a korhazban es irgum-burgum lesz, ha nem tudom bemutatni a tablazatot, mert ez nagyon fontos.

Szerintem meg nem fontos. Legalabbis nem tartom logikusnak, hogy nehany oran at mast se csinaljak a naplozason kivul, utana meg tulajdonkeppen hatra is dolhetnek egesz napra akkor is,

2010. jan. 18. 20:08
 10/11 A kérdező kommentje:

korabban entereztem.

Szoval hatra is dolhetnek elegedetten akkor is, ha nem mozog a babam tobbet aznap, mert vegulis a kiadott feladat teljesitve van. Szoval ez igy butasag.

Inkabb nem jegyzetelek szorgosan ket orat, hanem figyelek arra, hogy egesz nap folyaman erzem-e szepen elosztva a babamat.

Majd a kovetkezo vedonoi talalkozas elott meg besatirozgatom a mezoket hasrautes szeruen...

2010. jan. 18. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!