4 hetes terhes vagyok, és nagyon erős pánikrohamaim
vannak. Van megoldás?
Figyelt kérdés
Amikor érzem, hogy jön a roham, muszáj bevennem egy 0.25-ös xanaxot. Terhességem elején kérdeztem a nőgyógyászomat, hogy lehet-e, azt mondta, hogy igen. Máskor nem veszem be, pont ezért jönnek elő a rohamaim, kb. 3 naponta. Nagyon nyomaszt ez a gyógyszerszedés, próbáltam homeopátiás szerekkel kiváltani, de az nem segít.
Attól kérnék tanácsot, akinek hasonló betegsége volt terhessége alatt.
Nekem volt előtte, nagyon erős és utáltam magam amiért ilyen vagyok.
De aztán abbahagytam a gyógyszereket, én a xanax mellé szedtem még 2 félét.Elkezdtem másra koncentrálni, vagy amikor éreztem,hogy kezdődne elmentem otthonról, vagy áthívtam beszélgetni a barátnőmet,vagy volt hogy egy nap 5x rendeztem át a polcokat, ruhákat:))
Lehet,hogy hülyeségnek hangzik, de nekem bevált.
2010. jan. 18. 09:24
2/26 anonim válasza:
Én is pánikbeteg vagyok és 6 hetes terhes. Én Frontint szedtem korábban, de ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok, sikerült abbahagyni. Nekem nagyon sokat segít a citromfű tea, nyugtató hatású, és nem káros a babára. Reggel és este szoktam inni, és szedem mellette a Sedatif pc homeopátiás szert is. Meg persze próbálok tudatosan pozitívan gondolkodni a babám érdekében. Egyébként állítólag a hormonális változások miatt a 12. héttől javulni szokott a helyzet, úgyhogy kitartás!
2010. jan. 18. 09:28
3/26 anonim válasza:
Próbálj meg ilyenkor nyugodtan lélegezni, lassan beszívni a levegőt, majd jassan kiengedni. Kérdezd meg a dokidat, vagy a patikust, hogy ihatsz-e citromfű teát és ha lehet akkor lehetséges, hogy a gyógyszeredre sem lesz szükséged , vagy csak egyre ritkábban. Viszont valahol azt halottam/de nem 100%/ , hogy a terhesség alatt elmúlnak a pánikrohamok. Lehet, hogy még te nagyon az elején vagy, de szurkolok, ne legyen ilyen gondod ebben a csodálatos várakozásban.
2010. jan. 18. 09:31
4/26 anonim válasza:
09.31-es vagyok. Míg írtam az előttem szóló megadta a helyes választ. Mindkettőtőknek kellemes és rohammentes babavárást kívánok.
2010. jan. 18. 09:33
5/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, egyáltalán nem hülyeség, én zuhanyozni szoktam, de az nem mindig segít. Már attól is rosszul vagyok, hogy gyógyszert kell bevennem. Ördögi kör, de valaki azt mondta a rosszullét többet árt a babának. Te már kismama voltál, amikor letetted a gyógyszert?
2010. jan. 18. 09:34
6/26 anonim válasza:
6 évig kezeltek pánikbetegséggel, szedtem gyógyszereket, de nem használt, végül letettem az összeset, és elmentem egy kineziológushoz. 3 hónap után már elmúltak a tünetek. Most én is 4 hetes vagyok, de rohamok sehol!
Én abban hiszek, hogy a pánikbetegség mögött lelki problémák állnak, amit a gyógyszer nem orvosol.
Amint érzed hogy közeleg egy pánikroham csírájában nyomd el. Gondolj másra, foglald el magad.
Nagyon boldog babavárást kívánok neked!
2010. jan. 18. 09:35
7/26 anonim válasza:
Hát ha emberektől pánikolsz, akkor inkább ne menj emberek közé. Tényleg az az egy segít ha tudod mitől pánikolsz, és kerülöd azt a helyzetet. Próbálj minél nyugodtabb lenni, ne stresszelj semmin. A gyermeknek az a fontos, hogy nyugodt legyél, de nem gyógyszerrel. Akár át is aludhatod az egész terhességet, inkább minthogy gyógyszerezd magad. Nyugalom és no para.
2010. jan. 18. 09:38
8/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkész válaszokat, jólesik, hogy pozitív dolgokat olvashatok és nem azt, hogy gyenge ember vagyok. Szerintem ezzel a betegséggel csak az van tisztában, akit érint. Kívánok mindenkinek nagyon szép napot!
2010. jan. 18. 09:39
9/26 anonim válasza:
09:28-as vagyok. Én pont abból sejtettem, hogy terhes vagyok, hogy nem volt szükségem a Frontinra, így már a pozitív teszt előtt egy héttel nem szedtem. Utána sajnos még előjöttek a pánikrohamok, de akkor már citromfű teát ittam. Ezt a gyógyszertárban javasolták, meg a Sedatif pc-t is.
2010. jan. 18. 09:45
10/26 anonim válasza:
Én amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor vette el a dokim a gyógyszereket (kb. 5 hetes voltam),nem is volt semmi panaszom, viszont a 14. héten egyik percről a másikra olyan erős rohamaim lettek, hogy 2 éjszaka ügyelet, ahol nem jöttek ki, mert nem adhattak semmit és mondták menjünk be a nőgyógyászati ügyeletre, de ott meg mondták, hogy csak, mint nőgyógyász tud megvizsgálni, de nem tud mit csinálni a pszichiátriai panaszaimmal és másnap menjek be a pszichiátriai szakrendelőbe. Ott írtak nekem 3*1 szem seduxent. Olyan jól voltam lelkileg akkor mikor elvették a gyógyszereket, hogy azt hittem, hogy nem is kell semmit már szednem még utána sem, sajnos nem így történt. 11 éve vagyok pánikbeteg. 19 h km
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!