SOS! állítólag 6 hetes terhes vagyok, de az orvos nemlát (hall) szívverést. Egy hete voltam vizsgálatra akkor még terhességet se lehetett látni. Létezik ilyen?
Megnéztem egy terhességi kalkulátort ami szerint te most a 8.hétben vagy. Ha kb 1 hete voltál akkor 7 hetesen mentél.
7hetesen már azért látnia kellett volna valamit..
Persze ez a kalkulátor 28 napos ciklusra érvényes! Nekem 7 hetese és pár naposan volt szívhangja a babának,6 hetesen meg már 8mm petezsákot látott :/
Ha 1 hete még semmit sem látott az orvos, akkor 1 hét múlva ne várj szívhangot. Én 5 hetesen voltam először orvosnál, még csak petezsákot láttak. Aztán 6 hetesen kórházba kerültem, akkor láttak szikhólyagot is és 7 hetes voltam, amikor láttak szívhangot. Tehát amikor semmit nem látott volna még az orvos, az kb. 4 hetesen lett volna, és 7 hetesen lett ugye szívhang. Tehát durván 3 hét telt el a semmit nem látni és a szívhang között.
És bár általában a peteérés a ciklus közepe tájékán van, így akkor tájban van a megtermékenyülés is, de nem csak a nagy könyvben előírtak alapján lehet valakinek peteérése. Ha neked mondjuk nem középidő tájékán volt, vagy volt akkor is, meg mondjuk mielőtt megjött volna a vérzésed az előtt volt egy spontán peteérésed, te abból is simán teherbe eshettél, így a menzesz alapján számolt terhességi idő nem felel meg a tényleges terhességi időnek, mert egy későbbi peteérésből estél mondjuk teherbe és azt még nem is láthatja szívhanggal az orvos, csak később.
Én nem veszíteném el a reményt, gondolom visszahívott 1-2 hét múlva, akkor meg majd kiderül.
Remélem minden rendben lesz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!