Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Még csak pozi tesztem van,5...

Még csak pozi tesztem van,5 hetes terhes vagyok. Nagyon stresszes a munkám és 25km-t buszozok, vissza ugyanennyit, amit már nehezen viselek. Ki meddig bírta a stresszes melót?

Figyelt kérdés
2014. szept. 3. 08:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig hét hónapos terhes nem lettem, két műszakban dolgoztam.
2014. szept. 3. 09:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
8 hónapos vagyok és napi 16 órát dolgozom.
2014. szept. 3. 09:05
 3/10 A kérdező kommentje:
A tüneteket hogy bírtad? Émelygés, hasi görcsök, rossz közérzet, stb. ...
2014. szept. 3. 09:06
 4/10 anonim ***** válasza:
38%

Első vagyok.Minimális hányingerem volt, cserébe álomkórban szenvedtem, legszívesebben állandóan aludtam volna. Aztán, a negyedik hónap környékén elmúlt és nem volt probléma.

Ha adhatok egy tanácsot: ha úgy érzed nem bírod, akkor írasd ki magad dokival, de ha lehet, akkor később, amikor jobban vagy, menj vissza dolgozni. Megőrülsz otthon hónapokig... Meg aztán pénzben sem mindegy.

2014. szept. 3. 09:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a 14 héten még szakvizsgáztam. Addig még dolgoztam, 30km-t vonatoztam, az állomásig naponta 2X2 km-t bicikliztem. Nem mondom, hogy nem volt nehéz, a fáradékonyság, a felkelés, a félelem, hogy vmi baj lesz. De kibírtam, nagyon mást nem is tehettem. Ha a körülmények engedték volna, már a pozitív teszt után eljövök táppénzre, mivel veszélyes munkakörben dolgozom. Én azt mondom, egy egészséges terhesség sok mindent kibír, de tudni kell, hol a határ, mennyit érdemes kockáztatni. Első baba, már tavaly szerettük volna, de egy évre hanyagolni kellett a témát a képzés miatt. Most a Jóisten megadta nekünk. Mennyire igaz, ne azt add nekem, amire vágyom, hanem amire szükségem van.
2014. szept. 3. 09:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Veszélyes munkakörben dolgozom, rendelőben fertőző betegekkel...ha tehetném legalább a 6. hónapig szeretnék dolgozni.
2014. szept. 3. 10:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Első körben azt írtam volna, hogy egy "kis" buszozás (6 évig napi szinten 30km-t buszoztam oda és vissza, inkább idegesítő mint megterhelő) nem fog ártani... Nem lesz tőle semmi bajod. A stresszes melóról annyit hogy kevesünknek jut nem stresszes meló, sőt otthon is sok stressznek vagyunk kitéve ha úgy alakul... Ezért nem kell kiiratni magad, ezeket terhesen is bírni kell.

Viszont most olvastam hogy fertőző betegek között dolgozol, szerintem ez már ok arra hogy beszélj az orvosoddal mit tanácsol, nem e árt ez nektek.

Pl azt tudom, hogy terhesen nem szabad állatok mellett dolgozni (sertés, marha) mert bármilyen fertőzést elkaphat a kismama, azonnal kiírják őket táppénzre ilyenkor.

Beszélj orvossal hogy mennyire ártalmas fertőző betegek között dolgozni.

2014. szept. 3. 10:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Én a helyedben elmennék táppénzre, annak okán, hogy írod, fertőző betegekkel is találkozol.

Picit olvass utána, melyik trimeszterben mit okozhat egy fertőzés.

Minden jót!

2014. szept. 3. 10:15
 9/10 A kérdező kommentje:
Már beszéltünk róla régebben, mi lesz majd, ha? és azt tanácsolták, hogy ne dolgozzak. Most pedig jön a hideg és nálunk tetőzik minden nyavalya. Másik oldal pedig az, hogy a pénz nagy úr és szükség lenne rám a melóban is, nehéz lesz pótolni (előre félek a főnököm reakciójától)... :(
2014. szept. 3. 10:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Én kórházi osztályon dolgozom,emelgetek,mindent csinálok.Hónap végéig fogok dolgozni,akkor leszek 23 hetes.
2014. szept. 3. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!