Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tettetek/ettetek, hogy ne...

Mit tettetek/ettetek, hogy ne hízzatok meg terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Milyen étrend?Mit sportoltatok?

Az a baj,hogy pozi teszttel együtt tettem le a cigit(erős dohányos voltam),és hát ez miatt folyamatos a rágcsálás,szinte minden félórában eszegetek valamit!de arra gondoltam,ha lenne valami,amit tartanom kéne pl diéta,akkor talán jobb lenne!neten nézegettem terhes diétát,dehát azokba olyan kaják vannak,amiket nem eszek meg(nagyon válogatós vagyok),meg hát pénzt kiadni értük,mert eléggé divatcicás diéták azok!

Bocsi,hosszú lettem!

Köszönöm a válaszokat!

2014. szept. 1. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
45%

Arra próbál meg figyelni mit, és hánykor eszel. Estére kerüld a nehéz kajákat. Ha rágcsálni kell, akkor rágcsálj répát, almát.

Én hízásra hajlamos vagyok/voltam. FIgyeltem milyen ütemben hízom.A 37. hétre össz-vissz 9 kiló volt rajtam.

2014. szept. 1. 12:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt csakis 150-180 grammis ch diétát lehet csinálni. Ha ez neked nem felel meg akkor nem tehetsz semmit.

A mozgással, tornával ilyenkor maximum fitten tudod tartani magad és megkönnyíted a szülésed, de attól még ugyanúgy hízni fogsz.

2014. szept. 1. 12:52
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

Nekem muszáj volt diétáznom, nem túlsúly, hanem inzulingondok miatt (PCOS, várandósság előtt, és utána is mindig-mindig diétáztam) leírom, miket ettem, hátha segít.

Reggeli: zabpehely cottage cheese-zel, vagy banánnal, teljes kiőrlésű. kenyér mondjuk pirítva, olivaolajjal locsolva (csak picit), erre rukkola, paradicsom, feta, mozzarella, mikor mi. Ritkán valami édesebb: joghurt egy házi tk. keksszel (kókuszos, répás, mézes, diós, sokmagvas).

Tízórai: csak valamilyen smoothie, vagy egy pohár gyümölcslé, néha igazából csak egy kávé volt (persze cukor nélkül).

Ebéd: hát ez igazából nagyon változatos, példák:

- leves: krémleves (brokkoli, cukkini, répa, újkrumpli, hagyma, fokhagyma - ezek a kedvenceink)

-halak (pisztráng, naphal), rákok, kagylók, vajon pirítva, fokhagymával

-húsok: keleties fűszerezésű csirkék, pulykák, comb, szárny, mell főként, vagy friss fűszerben pácolva ugyanezek, vagy mozzarellával, fetával együtt sütve (hús és sajt közé egy levél fűszernövénnyel nagyon finom), ritkán sertéshús (szűzpecsenye leginkább, borskéregben, vagy natúr fűszerezéssel)

- zöldségek töltve: cukkini belsejét kikaparod, tepsibe teszed, sózod, borsozod, a cukkinibe teszel olívabogyót, egy fél koktélparit, és egy baconbe csavart feta vagy mozzarella vagy gouda szeletet, pár szál kakukkfűvel, olívolajjal meglocsolod, kisütöd, ugyanígy mehet a padlizsán is, de van, hogy csak zöldségeket sütünk vegyesen, mikor mit: cékla, cukkini, répa, édeskömény, paradicsom, hagyma, fokhagyma, só, bors, olívaolaj és kisütöd.

- Köret: bulgur (paradicsommal, almával, salátaként, bárhogy), kuszkusz (ugyanúgy mint a bulgur), és leginkább: saláta. Madársaláta, rukkola, sima endívia. REngeteg dolgot tehetsz hozzá. Ha főételként eszed, akkor mehet bele hal vagy csirkemell is, ha köretként, akkor paradicsom, olívabogyó, alma, zeller, répa, kígyóuborka, és még kb. ezer dolog. Öntetekből is sok van, én az ecetes-olajosokat szeretem,férj is, ezért nálunk ezek futottak. (Tudom, ezt sok férfi nehezen veszi, nálunk a férjem orvos, és ő is nagyon elkötelezett az egészséges étkezések mellett, így könnyű volt, de pl. a tesóm azt mondja, belehalna, ha ilyeneket kéne enni, ő az a tipikus rántott és pörkölt húsok, más nem.)

- Uzsi: zeller és joghurt, kekszek (házi, mindig, teljes kiőrlésű, cukormentes), néha torta: répatorta, céklatorta, vagy gyümölcs

- Vacsi: kb. mint a reggeli.

Folyadéknak: víz. Más nem.

Én így 6 kilót híztam várandósan (az elején fogytam), ebből 4 kg volt a lányunk.

Még egy: mi csak mostanában hagytuk el, mert a két évesünk tejérzékeny egy hónapos korától, de nem fogyasztunk tejet, és az is nagyon sokat jelent hízás szempontjából. Tejszín helyett rizs- vagy mandulatejszín, kókusztej az édességekbe, tej helyett meg rizs, zab, mandulatej. Nagyon finomak. Persze, magunktól nem hagytuk volna el, de kellett valami megoldás, hogy a lányunk is azt ehesse amit mi, mert nem akartunk neki ételre nemet mondani (nagyon jóevő, haspók kiscsaj), és beváltak ezek a "pótlékok", rászoktunk.

Nálunk mindenki így eszik amúgy (a kétévesünk is, bölcsit is igyekeztünk aszerint választani neki pl. hogy az étkezés kicsit "reformabb" legyen), terhességtől-mindentől függetlenül, és nagyon bejön.

2014. szept. 1. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:
160 gr Ch diétát tartottam, csak azt a két kg-ot híztam, ami a cigi letevése után ugrott fel. A többi súly a hasamban levő dolgok voltak - szülés másnapján mértem terhesség előttihez képest 2 kg pluszt.
2014. szept. 1. 12:58
 5/10 anonim ***** válasza:
3-as köszi a tippeket!
2014. szept. 1. 13:41
 6/10 anonim ***** válasza:
24%

Azért a 3-as által felsorolt étrendet nehéz lenne követni az én 90 ezres bevételem mellett.... Nem mindenkinek van orvos férje milliós fizetéssel.

Én végig úsztam, kerékpároztam, kirándultam a terhesség alatt, szerencsére bírtam, minden rendben volt, valamit ösztönösen kívántam a zöldségeket, gyümölcsöket.

8 kiló jött fel a végére, de ebből semmi nem volt zsír, csak a baba+járulékos dolgok.

2014. szept. 1. 13:42
 7/10 anonim ***** válasza:
29%

Semmit. Amit megkívántam megettem, én azt gondolom ez az időszak nem a diétáról és a megvonásról szól.

Kismamatornára jártam hetente kétszer, az meg inkább lazítás, nyújtásról szól.

22kg-ot híztam a terhesség alatt, ami így nagyon soknak tűnik, de most két hónappal a szülés után ugyanannyi vagyok mint előtte és a bőröm sem nyúlt meg, csíkos sem lett.

2014. szept. 1. 14:29
 8/10 anonim ***** válasza:

180g Ch diéta...sportolni nem sportolhattam mert a méhszájon volt a méhlepényem egészen a 35. hétig. Sokat kellett feküdnöm. Most vagyok 37 hetes és 4kg jött fel eddig:)

Inzulinrezisztenciával estem teherbe, terhességi cukrom lett...180g-os Ch diétán vagyok..szinte ugyanazt eszem mint régen, csak kiiktattam a cukrot, fehér liszt helyett teljes kiőrlésű lisztel főzök, barna rizst használok, ás sima tészta helyett durum tésztát eszem.

Olvasgasd el ezt az oldalt, nekem sokat segített:

[link]

Boldog babavárást:)

2014. szept. 1. 14:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!jó pár hasznos tanácsot adtatok!
2014. szept. 1. 15:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem keresünk milliókat, köszönöm a jóindulatú hozzászólást.
2014. szept. 1. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!