Első baba és 13. hét, az rendben hogy még nem látszik és nem vagyok rosszul, de a férjem nem igazán mozgatja magát hogy bármit is megtudjon a terhességről a szülésről. Minden pasi azt hiszi, hogy ebben mi legyünk okosak?
Szia!
Szerintem ezt minden férfi másként éli meg. Nálunk is hasonló volt a helyzet, mint nálatok (szintén első baba, 30.hét). A párom tudta, hogy babát várok és érdeklődött is, hogy hogy érzem magam, de semmi több. Az elején egy kicsit nehezteltem is rá, mert úgy tűnt inkább bosszantja a téma és nem szívesen beszél a dologról, bár a Kicsi első uh-s képét már az összes munkatársának megmutatta. Aztán a 19. héten csinált uh-ra elhívtam magammal, itt láthatta először a Kicsit "élőben", sőt még a szívhangját is meghallgathattuk. Ezután mintha valamit változott volna a helyzet, mert egy hét múlva megkérdezte, hogy mekkora is a Picúr. Én mondtam, hogy fogalmam sincs (néha egy kis füllentés sem árt), de ott van az asztalon a könyv (meg persze teljesen véletlenül néhány újság és több más könyv ami a terhességről és a szülésről szól...), nézze meg. Megnézte, sőt lassan észrevettem, hogy az újságokat is olvasgatja, persze csak titokban. A következő nagy lépés az volt amikor a Kicsi már annyira rugdosott, hogy Ő is megérezte. Azóta kérdése a "Hogyérzed magad?" is változott "Hogy vagytok?"-ra és a szülés, a babaszoba és a baba gondozása mindennapos témák lettek. Egy beszélgetés alkalmával pedig elmondta, hogy az első időszakban számára a Pici elég elképzelhetetlen és felfoghatatlan volt. Persze tudta, hogy van, de nem látta, nem érezte, nem tudatosodott benne és leginkább ezért volt számára zavaró a téma. Tehát szerintem ne erőltess semmit, hagyd, hogy a saját tempójában dolgozza fel az eseményeket.
Boldog babavárást!
Szia!
Javasolnám, hogy vidd el magaddal ultrahangra. Mikor a párom meglátta, hogy a babánk az ujját szopizza és kalimpál odabent, teljesen elérzékenyült...MEGÉRTE elcipelni! :-D
Szerintem is a közös ultrahangra járás a megoldás.Amikor 14 hetes volt a baba,elmentünk 4d-re,és azóta mindketten! :) izgatottan várjuk a 27. hetet,hogy végre az arcát is szemügyre vehessük. :) Hidd el,az apuka is sokkal közelebbinek érzi majd az egészet,ha látja,hogy tényleg ott van bent egy pici angyalka..És persze mikor majd először érzi ahogy mozog.. :) És még valami: Rajtam se látszott olyan idősen,most a 24.hétben vagyunk,és mostanra akkora a hasam,mint másoknak 3 hónaposan.. ilyen is van.. örülj ennek,később fog fájni a hátad .. :D
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!