Mik azok a következmények amik általában előfordulnak egy dohányos kismama babájánál?
Figyelt kérdés
2014. aug. 30. 12:19
21/23 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ennek mennyi köze van a dohányzásnak, de azért leírom. Amikor anyukám a tesómmal volt terhes, akkor apukám addig a 9 hónapig nem gyújtott rá egyszer sem, utána nem tudom meddig szüneteltette a dolgot. Teljesen egészségen született, és még most is az. Amikor velem volt terhes anyukám, akkor apukám viszont dohányzott rendesen. A nyakamon, és a lábamon alatt hemangiomával, vagyis jóindulatú vérérdaganattal születtem. A lábamon felszívódott, a nyakamon műteni kellett. Plusz az egyik kezemen hat ujjal születtem, amit már több, mint 10 éve eltávolítottak. Nem tudom ezeknek mennyi köze van a dohányzáshoz, de én nem kockáztatnám meg a baba egészségét.
22/23 anonim válasza:
Ha már valaki terhes legyen már annyi benne,hogy legalább addig nem dohányzik..nekem egyik ismerősöm végig dohányzott beteges a gyerek,beesett az arca,nagyon gebe
23/23 anonim válasza:
Édesanyám mindhármunkkal végig dohányzott a terhessége alatt. Akkoriban nem volt ennyire egyértelmű, és ismert a dohányzás magzatra gyakorolt káros hatása. Mindhárman nem vészesen, de koraszülöttek voltunk, kis súllyal születtünk. A testvéreim mindketten asztmásak voltak, öcsém kinőtte, bátyám nem, fulladtak picinek. Bátyám allergiával is küzd.
Öcsém sokáig pici volt, csontozata sem fejlődött úgy, ahogy kellett volna, de 3-4 évesen utolérte a korosztályát.
Most felnőttként a bátyám megmaradt allergiáján kívül semmi bajunk nincs, legalábbis ami gyermekkorból maradt volna.
Nem tudom, ezek a dohányzásnak tudhatóak e be, de a koraszülés valószínűsíthető következmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!