Miért nem ad ultrogestant-t?
Missed ab tényleg nem szokott sárgatest-elégtelenség miatt történni. Ha kevés a progeszteron, akkor annak a következménye azonnali, vérzéssel járó spontán vetélés, nem pedig az, hogy az elhalt magzat még hetekig a méhben maradjon, és fennmaradjon a terhesség látszata.
Sajnálom, ami veled történt.
Nem azt mondta, hogy nem írja fel, hanem azt, hogy automatikusan nem írja fel. Tehát, ha legközelebb állapotos leszel, kérd meg, hogy csináltasson vizsgálatokat arra nézve, amik a leggyakoribb vetélési okok, hátha neked is jól jönne egy kis gyógyszeres támogatás.
Mivel ez a gyógyszer specifikus, csak úgy nem fogja neked egy lelkiismeretes doki felírni. A vizsgálatot viszont kérd feltétlenül majd, hátha tényleg szükséged van erre a gyógyszerre.
Remélem, hamarosan sikerül újra babát várnod!
(egy sorstárs)
Szia!
Keress egy másik dokit aki rendesen foglalkozik veled és felírja. Nekem két vetélésem volt és ha nem váltottam volna dokit talán három lenne, de szerencsére másik dokit kerestem és ő írt fel utrogestan-t és már egy éves a babám.
Szerintem válts orvost.
Szia!
Nekem is volt egy vetélésem, az orvosom miután újra várandós lettem Duphastont írt fel, amit kb. a 12. hétig szednem kellett, majd miután elkezdtem vérezni Rutascorbint is írt fel azt a 16. hétig szedtem.
nekem azt mondta, mivel fenáll a vetélés veszélye, ezért felírja a gyógyszereket. Áprilisban lesz 2 éves a kicsi lányom:):):)
Szerintem, ha újra várandós leszel, kérdezz meg más orvost is a biztonság kedvéért.
Minden jót:):)
Szia!
Nekem is volt már 2 vetélésem. Automatikusan nem írnak fel semmit. Ha a leleteid nem indokolják, akkor meg pláne. Megkérdezhetsz más dokit is, ha megnyugtat.
A magánvéleményem: egészséges terhességnél felesleges a gyógyszeres támogatás. Mikor Duphastonostak, beteg babám született. Persze ez csak egy ellenpélda.
Dönts a megérzésed szerint.
Nekem is volt egy éve missed ab., akkor nem szedtem semmilyen gyóhyszert, de a mostani terhességemnél a doki nekem automatikusan felírta az Ultrogesten-t, nehogy úgy járjak mint előtte. Egyébként PCOS vagyok/voltam.
25+4 hetes km
Nekem is felírta automatikusan, épp 4 hetes voltam, aznap teszteltem pozitívat, de előtte 6 hónappal volt egy missed ab-om. Nálam kiderült, hogy mi okozta a vetélést, pajzsmirigy probléma, ennek ellenére 2 nődoki is mondta, hogy a köv. terhességnél azonnal követeljem az Utrogestant. A 16. hétig kellett szednem, amíg a méhlepény 100%-osan ki nem alakul.
Én is dokit váltanék a helyedben...
20 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!