Mikor volt az 1so verveteletek a terhesseg alatt?
Ahogy olvasgatom a kapott válaszokat ez eléggé máshogy van mindenhol.
Az én esetemben a vérvételekhez a beutalót mindig a védőnő írta meg, a háziorvostól kért rá bélyegzőt aláírást ,mire tanácsadásra mentem készen adta a papírokat, hogy tudjak menni a vizsgálatokra.
9-12-18 hetesen voltak a vérvételek, holnap pedig a cukorterhelésre megyek 24 hetesen.
Szerintem kérdezz rá a védőnődnél, hogy ez nálatok hogy működik!!
Boldog babavárást!
Erre nincs egységes rendszer, persze vannak kötelező vizsgálatok.
Én a sajátomat tudom leírni:
- Első vérvétel a 12. héten, de ez CSAK a kombinált teszt, azaz a Down kór szűrés miatt volt. Ha nem kértem volna a tesztet, akkor nem lett volna ez a vérvétel.
- Második vérvétel ( ez a rutin, vércsoport, gépi vérkép, AFP, stb. ) a 16. héten volt.
A következő vérvétel a 25. héten lesz, a terheléses cukorral együtt.
UH: terhesség elején 5. és 7. héten is hasi UH, 12. heti Down kór miatti, és holnap megyek a 18. heti genetikaira.
A védőnő állít ki nekem minden papírt, a nőgyógyász pecsételi le.
Védőnő minden megjelenéskor vizeletet néz, vérnyomást és súlyt mér.
De pl itt nálunk nem küldenek sem fogászatra, sem belgyógyászatra, pedig van ahol az országban ezek is a kötelező vizsgálatokhoz tartoznak.
Azt írod, a 12. hétben vagy, ezek szerint már voltál a védőnőnél a kiskönyved miatt. Ő sem mondott semmit a vizsgálatokról?
Boldog babavárást,
18 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!