Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor volt az 1so verveteletek...

Mikor volt az 1so verveteletek a terhesseg alatt?

Figyelt kérdés
Most vagyok a 12id hetben,es csak a 16ik hetben kell visszamennem de nekem eddig se vert nem vettek le se vizeletet se vernyomast nem vizsgaltak mindossze 1 huvelyi es 1 hasi uh volt.Nem kellett volna mar a vert legalabb levennie?
2010. jan. 15. 14:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Most volt az első vérvételem 11 héten vagyok, jövő héten megyek a genetikai uh-ra. Szerintem mindenképp szólj az orvosnak, mert a 12. héten kell megcsinálnia a genetikai uh-t + vérvételt, de gondolom ezt úgyis tudod:)
2010. jan. 18. 14:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Ahogy olvasgatom a kapott válaszokat ez eléggé máshogy van mindenhol.

Az én esetemben a vérvételekhez a beutalót mindig a védőnő írta meg, a háziorvostól kért rá bélyegzőt aláírást ,mire tanácsadásra mentem készen adta a papírokat, hogy tudjak menni a vizsgálatokra.

9-12-18 hetesen voltak a vérvételek, holnap pedig a cukorterhelésre megyek 24 hetesen.

Szerintem kérdezz rá a védőnődnél, hogy ez nálatok hogy működik!!

Boldog babavárást!

2010. jan. 18. 14:46
 13/13 anonim ***** válasza:

Erre nincs egységes rendszer, persze vannak kötelező vizsgálatok.

Én a sajátomat tudom leírni:

- Első vérvétel a 12. héten, de ez CSAK a kombinált teszt, azaz a Down kór szűrés miatt volt. Ha nem kértem volna a tesztet, akkor nem lett volna ez a vérvétel.

- Második vérvétel ( ez a rutin, vércsoport, gépi vérkép, AFP, stb. ) a 16. héten volt.

A következő vérvétel a 25. héten lesz, a terheléses cukorral együtt.

UH: terhesség elején 5. és 7. héten is hasi UH, 12. heti Down kór miatti, és holnap megyek a 18. heti genetikaira.

A védőnő állít ki nekem minden papírt, a nőgyógyász pecsételi le.

Védőnő minden megjelenéskor vizeletet néz, vérnyomást és súlyt mér.

De pl itt nálunk nem küldenek sem fogászatra, sem belgyógyászatra, pedig van ahol az országban ezek is a kötelező vizsgálatokhoz tartoznak.

Azt írod, a 12. hétben vagy, ezek szerint már voltál a védőnőnél a kiskönyved miatt. Ő sem mondott semmit a vizsgálatokról?

Boldog babavárást,

18 hetes kismama

2010. jan. 18. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!