Ki mit használ vagy használt a terhességi csíkok megelőzésére?
Amint kezd nőlni a pocakod egyből kell kenni!
Tök mindegy mivel mert ha olyan a bőröd, és hajlamos vagy rá hogy nagyon repedjen akkor igy is ugy is fog teljesen mindegy mivel kened ,és sima Nivea testápolóval kenem ,de nekem ez a 3.terhességem tehát nem kell mesélnem milyen a pocakom!!
Amugy azért is kell kenni mert amikor nől és reped viszket nekem inkább ez a bajom!!
Van egy barinőm akinek nem hiszed el 3 gyereket szült szintén és egyetlen egy csíkja nincs ,kívánom hogy te is lyen fajta legyél!
hanyadik babád?
Szép estét üdv egy 31 heteske
Az, hogy csíkos leszel-e, nagyrészt a genetikán múlik. És az sem jelent semmit, hogy kamaszkorodban, vagy nagy fogyás/hízás alkalmával csíkos lettél-e. Tapasztalat.
A harmadik babámmal vagyok mindenórás. Eddig egyetlen csík sincs a hasamon - igaz, nem is volt soha hatalmas pocakom. Az első terhesség 17. hetében repedt ki mindkét cicimen a bőr amolyan napocska-alakban, ezen kívül más nem történt.
Sima olivaolajjal kenem magam, ha viszket, húzódik a bőr. Néha sheavajas dm-es testápolót, ha éppen a fürdőszobában jut eszembe. Nem rendszeresen, csak ha szükségét érzem. Az első babával egy időben borzasztóan viszketett a hasam, akkor a Neutrogena extra száraz bőrre való piros kupakos kézkrémével kentem naponta sokszor, pár hétig, az volt az egyetlen ami csillapította a viszketést. Aztán ez elmúlt.
Szóval én nem hiszek a méregdrága stria-ellenes csodakencékben.
a legfontosabb, hogy olajalapú krém legyen, vagy olajos, vagy olaj(Németo-ban kezdtem a terhesgondozást az összes kismamma újság ezzel van tele)
én hajlamos vagyok ráa kamszkoihirtelen növéstől mindkét combom kívül, belül stirás
a Hélia D-nek használtam valami testápolóját
konkrétan ezt:
(mert az volt itthon) 38.héten szültem, egy hajszálnyi stirám sincs
(habár azt mondják nagyon az utolsó héten reped szét az egész has, lehet a 39. héten már nem így néztem volna ki)
DM sajátmárkás olaja
Még egy striám sincs, bár még csak 30 hetes vagyok. nem is kenem minden nap, de azért kb. heti kétszer igen, hogy ne viszkedjen a bőröm. Anyukámnak két terhesség után is csak egyetlen egy darab striája lett, szóval ez genetika. A barátnőm mindennel, szinte már kutyakakival is kenegette már az elejétől, de akkor is teljesen kirepedezett. mondta, hogy az ő anyukája is nagyon striás lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!