4-5 hetesen a magzatvédőn kívül ( Elevit) kell - e mást szedni?
Pl. folsav, E vitamin, magnézium, vas
A terhesvitamin tartalmazza ezeket? Orvoshoz csak jövő héten megyek először.
sziasztok!
az én dokima azt mondta ezekjre a terhesvitaminokra hogy bár tény hogy jó, de javarészt reklámfogás. ami fontos: szedjek majd folsavat, már a terhesség előtt is elkezdhetem, s a későbbiekben ha szükséges akkor magnéziumot! Úgyhogy én csak folsavat szedek, majd ha lesz vérvizsgálat, kiderül hogy kell e még valami más is?
Minden terhesvitaminban benne van a napi élettani adag folsav: 0,8 mg. Ami nem kevés. Ennyi folsavat 15 tányér spenóttal lehetne bevinni a szervezetbe. Hacsak nincs sajlósejtes vérszegénységed, ennél több folsavat elfogyasztani teljesen felesleges, még káros is lehet.
A 0,8 mg folsavról bizonyították be klinikai vizsgálatokkal, hogy egyéb B-vitaminokkal kiegészítve 92%-kal csökkenti a velőcsőzáródásos rendellenességek előfordulását. Hangsúlyozom: nem önállóan, hanem egyéb B-vitaminokkal kiegészítve - amik benne vannak a terhesvitaminokban.
Folsav!!!
Amúgy ha esetleg hányós időszak köszönt rád, nem árt ha a szervezeted egy kicsit feltöltődik. Ami pedig a terhesvitamntól való hízást és a nagy babát illeti, nekem semmi bajom ezen a téren, sőt kifejezetten pozitív tapasztalataim vannak. Ha úgy érzed fájdogál, szúrkál a hasad, akkor a magnézium nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!