Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet átestem rajta? Nagyon...

Lehet átestem rajta? Nagyon megijedtem, még lehet valamit csinálni? Nagyon-nagyon megijedtem! Lenne valami jele?

Figyelt kérdés

23. hetes vagyok.

Barátnőmknél van vagy 5 macska,akik nem valami bizalomgerjesztőek,bejárnak a konyhába stb...!Terhességem alatt voltam párszor már náluk,nem simogattam őket,meg nem érintkeztem nagyon velük,de csak bennt vannak és mindenhova odafeküdhetnek!DE!Tudatlanságomból kifolyólag,azt hittem nem lehet gond, mert van egy fél éves kisfia,és velük nem volt semmi gond,nem kaptak toxoplazma fertőzést,és azt hittem akkor én se kapok,mert arra nem gondoltam,hogy ő már lehet átesett raja,mert most olvasom,hogy akkor nem történik velük semmi rossz!

2008. aug. 6. 19:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Mit csináljak?:o(
2008. aug. 6. 19:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Csináltass egy toxoplazma vizsgálatot, nyugi, nem lesz baj!
2008. aug. 6. 19:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Ha most derül ki,hogy megfertőztek,akkor lehet még tenni valamit,hogy a babámnak ne legyen semmi baja??
2008. aug. 6. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
A toxoplaxma a macska székletével terjed! tehát ha nem ürítettél almot akkor nem lehet gond! Ha meg nem is simizted a macsekokat akkor meg végképp. Előbb kapják el az emberek ezt a ferőzést mosatlan gyümölcs-zöldség átal mint a cicák miatt! Ne idegeskedj, mert az tesz jót a babának!
2008. aug. 6. 19:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg szerintem és holnap délelőtt menj el az orvoshoz és csináltass egy toxoplazma vizsgálatot. Ha voltál már macska közelében korábban, dögönyözted, simogattad őket, esetleg még almot is cseréltél akkor nagy az esélye annak, hogy már átestél rajta és akkor most nem kaphattad el újra! Próbálj megnyugodni, nem lesz semmi bajotok!
2008. aug. 6. 19:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ket macskam van, kijarnak a kertbe es bejarnak a lakasba, ill. a terhessegem elott ezt tettek. En takaritottam az almukat, simiztem oket, dogonyoztem stb.

Mikor terhes lettem, megcsinaltak a toxo vizsgalatot, es negativ lett, nem estem at rajta, pedig evek ota vannak nekem. Ahhoz nagyon nem higiienikusnak kell lenned, h macskatol kapd el, elobb kapod el elelmiszertol.

HA fertozott a cica, akkor is csak ket hetig urit fertozo kakit, HA pont akkor ugy takaritasz almot, h a tobb napos kaki bennt maradt (csak a szaraz kaki fertoz, a friss nem) HA nem mosol kezet utana es HA megeszed a parazita petejet, na akkor megfertozodsz. Gondolom ezeket nem csinaaltad a bnodnel, szoval no para.

34 hetes kismama

2008. aug. 6. 19:50
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm sokkal nyugodtabb vagyok/lettem!

Boldog babóvárást Mindenkinek:o)

2008. aug. 6. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Engem 22 hetesen megharapott egy kóbor kiscica, így utánanéztem a dolognak.

A legszerencsétlenebb esetben, ha te és a baba is megkapjátok a fertőzést, a szülésig folyamatos gyógyszerszedéssel lehet kivédeni a babánál a fertőzés káros következményeit.

2008. aug. 7. 07:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 22 hetes vagyok és a biztonság kedvéért csináltattam tesztet. Bár nekem nyuszijaim vannak, macsekom sosem volt, de a frász jött rám, mikor anyukám hozott nekem epret a kertjükből és neki van 4 macskája. Az első tesztem negatív lett, így 6 hét múlva kellett ismételni (tegnap voltam) és végig a terhesség alatt kell majd mennem olyan időközönként, ahogy az eredményre ráírják az ÁNTSZ-nél, mivel ezt a vérvételt ott csinálják. Kicsit parázok, nehogy elkapjam, de ez is inkább kismamariogató dolog, mint sok más. Ha mégis elkapja a kismama, akkor a terhesség végéig antibiotikumot kell rá szedni és utána pár hétig kezelik a babát is. Hogy a babának lesz-e baja az viszont legtöbbször csak évek múlva derül ki. Én, amit csinálok, hogy csak simizem a nyuszikat (pedig tőlük nem is lehet elkapni), nem takarítom őket, kerülök minden macskát és nagyon figyelek, hogy csak alaposan, folyóvízben megmosott gyümölcsöt és zöldséget egyek. A környezetemben viszont nem figyelnek annyira erre, valahol nem is várható el, hiszen alapból az ember nem szokott annyiszor kezet mosni és annyira megmosni mindent, mint ilyen esetben, úgyhogy nekem kell figyelnem rájuk is. Hát nem könnyű, de résen kell lenni. Ha meg valami olyat akarnak megetetni velem, aminél nem vagyok biztos a tisztaságában, akkor nem kérek, ha nagyon kívánom, akkor másnap megcsinálom magamnak.
2008. aug. 8. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!