Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A vetélés utáni terhesség...

A vetélés utáni terhesség miben más? Ugyértem mire kell vigyázni? Kell valami gyógyszert szedni esetleg?

Figyelt kérdés
A,zért kérdezem,mert az orvosom azt mondta,hogy ha terhes leszek legközelebb ne menjek ilyen hamar (5 hét volt),most 4 hetes vagyok,tele félelemmel,aggodalommal.
2008. aug. 6. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:

ilyen korán nem kell aggódni, a vetélést valamilyen genetikai probléma okozhatta, ha ez ismét előfordul akkor a gyógyszer sem segít....

Utrogestant szoktak írni a terhesség támogatására, de csak a 6. hét körül, mert addigra már használ is a hatóanyaga,de genetikai probléma esetén az sem.

Nyugodtan várd ki az idődet, vagy menj ambulanciára, hogy fáj a hasad, én is ott kaptam utrogestant, de nem kell hogy ténylegfájjon is, elég ha csak említed.

2008. aug. 6. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy mitől következett be a vetélés. Valószinű neked nem derült ki, egyszerűen elhalt a terhesség. Én is így voltam vele, nálam akkor derült ki egyszerűen a terhesség mikor már a vetélés bekövetkezett.

A mostani terhességemnél az ötödik héten mentem dokihoz, de csak egy hét múlva csinált UH-ot. Akkor már lehetett a szívhangot is hallani.

Sajnos a korai időszakban viszonylag gyakori a magzatelhalás.

Nekem nem kellett szednem semmit, pihenni sem kellett. A doki azt mondta az az egy vetélés abban a korai időszakban nem jelent semmit, orvosi szempontbl mintha meg sem történt volna. Ennek ellenére persze izgultam, de minden rendben volt, van, már a 38. hétben járok.

Kitartás, pozitív gondolkodás és hidd el nem lesz semmi baj!

2008. aug. 6. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálam a 11. héten derült ki hogy már nem él a baba. Azt senki nem tudta megmondani mi történt mi volt az oka. Most, hogy újra terhes lettem azt mondta a doki azonnal menjek hozzá és kaptam Duphastont. Azóta minden rendben.
2008. aug. 6. 17:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Műszeresen kellett befejezni a terhességet,és nem derült ki mitől lehetett.De remélem minden rendben lesz!!
2008. aug. 6. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!