Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az Utrogestan nem art a...

Az Utrogestan nem art a masodik trimeszterben? Szedjem a 12-ik het utan is?

Figyelt kérdés
2008. aug. 6. 14:22
 1/7 anonim válasza:

Szia!Én csak a 12.hétig használhattam, igaz én hüvelykúp formájában kaptam. Az orvosom azt mondta, hogy csak az első trimeszterben lehet az Utrogestant alkalmazni.

Üdv.: 24 hetes kismami

2008. aug. 6. 14:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Az Utrogestant addig szedd, amíg az orvosod mondja. Fokozatosan célszerű abbahagyni, ha emiatt egy-két héttel tovább szeded, az sem fog problémát okozni. Nekem meg kellett várnom az ilyenkor esedékes ultrahangvizsgálatot, majd miután leellenőrizték, hogy minden rendben, utána kellett elkezdenem csökkenteni, így pár héttel én is tovább szedtem.
2008. aug. 6. 14:49
 3/7 A kérdező kommentje:
de en mar 25-ig hetben vagyok es meg mindig kell szedjem, a dokim szerint nem lessz ettol semmi bajqa a babamnak, de meg nem hallottam senkjit, hogy ennyit szedte volna
2008. aug. 6. 15:14
 4/7 anonim ***** válasza:
kérdezzél meg egy másik orvost is, éredemes hidd le nem fogja tolakodásnak venni, de ha személyesen nem akarod akkor az interneten is van olyan ahol az orvosk válszolnak, csak nem tudom pontosan hgoy hol.
2008. aug. 6. 15:22
 5/7 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat:) Sikeres babavarasat mindenkinek
2008. aug. 6. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:

A 25. héten már az égvilágon semmi értelme Utrogestant szedni. Nem is értem, hogy gondolta ezt az orvosod. Mindenképpen kérdezz meg egy másikat. Az Utrogestant azért adják, hogy a saját progesteron termelésedet kiegészítse, pótolja, ami igazából addig fontos, míg a méhlepény teljesen ki nem fejlődik. Addig ugyanis a progesteron tartja fenn a terhességet, melyet a petefészekben lévő sárgatest termel.

A 13. hétre viszont ki szokott fejlődni a méhlepény teljesen. Utána már semmi szükség az Utrogestanra. Én így tanultam a főiskolán és az orvosom is ezt mondta, mikor szólt, hogy most már abbahagyhatom a szedését.

2008. aug. 6. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:

szia,

mindenkinel valtozo...... attol is fugg mennyi Utrot szedsz az elso trimeszterben. en 3x2-t kaptam. A 12. heten fokozatosan (!) kezdtem abbahagyni, 1 het utan agressziv verzesem alakult ki, azonnal korhazba kellett szallitani mentovel. Azonnal visszaallitottak a napi 3x2-re. Most a 19. hetben jarok, a 3x2-rol mostanra lett csokkentve nagyon ovatosan 3x1-re fokozatosan. Orvosom szernt lehet hogy meg szukseg lesz egy ideig erre az adagra, a korhazban sem vetoztak meg a szakvelemenyet, de biztosat senki nem tudott mondani. (Szerintem sotetben tapogatoznak a mai napig ebben a temaban...)

Van olyan kismama az orvosom praxisaban aki a 30. hetig szedte az Utrot....

Szoval csak ovatosan az abbahagyassal ha a napi adag magas volt eddig.

Kellemes babavarast!

2009. máj. 18. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!