Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek is feszültebb/idegesebb...

Nektek is feszültebb/idegesebb hangulatban telik a 2. terhesség?

Figyelt kérdés

Kislányom lassan 5 éves és mostanában eléggé ki tud borítani. Állandóan 5x rá kell szólni, hogy pakoljon el maga után, vagy öltözzön már fel..stb. stb.

Lehet, hogy csak az ovi szünet miatt, de én eléggé "idegbeteg" lettem, pedig imádom Őt! Mégis kiborít néha, nehezen viselem, hogy nem fogad szót. Közben én 15 hetes terhes vagyok és még véletlenül sem úgy telik a babavárás, mint anno kislányommal. Persze akkor nem volt itthon gyerek, mi is nyugalomban éltünk és más dolgom se volt, csak relaxálni. Na, ez most nem megy, segítségem nincs, csak a párom.

Sokszor kiborulok, vagy már kiabálok, mint a sakál. :( A hormonok szórakoznak vajon velem? Már magamon is ki vagyok akadva. Vajon a kis magzatnak ezzel mennyire ártok?

2014. aug. 14. 09:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én még csak nemrég tudtam meg, hogy az 5 éves kislányomnak tesója születik, de idáig csak nyugalmat éreztem. Eredetileg is nagyobb korkülönbséget terveztünk. Kitartást akik picijük mellé érkezik a kistesó.
2014. aug. 14. 15:02
 12/14 A kérdező kommentje:
Nálunk is nagy a korkülönbség, így ennyiből még szerencsésnek is érzem magam, mert biztos könnyebb lesz, ha majd meg fog születni a kisebb. A nagy már így is önálló, tehát nem kell egyszerre kettővel, ugyanúgy foglalkoznom. Csak most ugye mégis nehéznek érzem, mert nem fogad szót, nekem meg az idegeim már nem bírják és így sokszor kiborulok, kiabálok. Tök feszült vagyok, és valahogy nem így képzeltem a 2. terhességet. Az elsővel ugye ilyen bajok nem voltak és nagyon kellemes 9 hónapom volt. Levezetni a stresszt meg nem tudom, mert ugye terhesen nem úgy megy a dolog, mint nem terhesen. Nem tudok elmenni egy jó kis aerobic órára, hogy kiugráljam magamból a stresszt, vagy jól esne esténként egy pohár bor, vagy mit tudom én...
2014. aug. 14. 15:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem is huzosabb a masodik lelkileg, van egy két es fel eves kis hisztigepem, akire ha rajon az otperc, ko kövön nem marad. Emellett én is baromi egyedül vagyok, apa meg nehezen érti a terhességgel járó fizikai lelki nehézségeket. Idegenektől tobb figyelmesseget kapok, mint a családomtól ugy érzem... Ez egy ilyen dolog Kérdező. Regebben azukrek a nok akar 10 gyereket is, egy percig ne gondold, hogy relaxalassal telt a terhesség. Megmondom mivel telt, baromi sok munkaval! Mégis egészséges gyerekek születtek. Szerintem kicsit túl van ez lihegve, hogy minden átmegy a magzatba stb. Az élet nincsen stressz nélkül, az a fajta stressz karos, ami tartós es tehetetlenséggel társul.
2014. aug. 15. 07:26
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen, kedves utolsó, igazad van. Csak nekem is beleültetik a fülembe a bogarat, hogy mennyit ártok az idegeskedéssel a magzatnak, meg születik majd egy beteg gyerekem stb. :( Én sem értem az összefüggést. Azért szerencsére nem napi szinten vagyok feszült, stresszes, sőt a munkahelyem is nyugisnak mondható. Nyilván mindenkinél van 1-1 nagyobb kiborulás, vagy veszekedés (akár gyerekkel, akár férjjel, családdal) a 9 hónap alatt.
2014. aug. 15. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!