A védőnő mikor jön el "látogatni"? (miskolc) Többi lent.
Nos, hogy hova kell menni... engem 8 hetesen a vértranszfúziós állomásra küldtek, és vizeletet is vettek, pedig az már nem a reggeli első volt. Nem volt baj, hogy ettem előtte, azóta is eszek minden vérvétel előtt. Csak a 24. heti terheléses cukor előtt és közben nem szabad majd nni, egy egy 2 órás vizsgálat lesz.
A másodi vérvételtől kezdve az első emeleti laborba járok, ott reggel 7-9-ig vannak. Fél tízre a személyzet átmegy a szűrőcentrumba, ami a kórház területén van, ott folytatódik a vérvétel. Az eredményekért nem kell menni, automatikusan átküldik, ha a Semmelweisbe jársz gondozásra.
Azért amikor megkapod a beutalót a vérvételre, kérdezd meg, hogy hová is menj pontosan. :-)
Én a terhességem 30. hetéig az újgyőrin laktam, az első utcai tanácsadóhoz tartoztam. Az én akkori védőnőm addig 3szor volt kint, azt mondta, hogy a terhesség alatt 5ször kell kijönnie, de mindig hívott előtte. Hozta a szívhallgatót, meg sokat beszélgettünk babaápolásról, a terhesség "tüneteiről", tanácsokat adott, ilyesmi.
Én a vasgyári sztkba jártam hozzá tanácsadásra, és a vasgyári kórházba kellett menni UHra (dokim nem volt). A 12. heti UH először hüvelyi volt, aztán hasi, de vagy 20 percig bent voltam, nagyon alapos volt a szonográfus nő, mindent megmutogatott a kicsin.
Vérvétel előtt lehetett enni, inni, csak a cukorterhelés előtt nem, az a 24. héten volt. Vizeletet is mindig vinni kellett, reggeli elsőt. Felkeltem, kis üvegbe bele p..., aztán ha még nem indultam a vérvételre, addig beraktam a hűtőbe.
Nagyon sajnálom az akkori védőnőmet, mert imádtam, mindig elmagyarázott mindent, érdeklődött, szóval lelkiismeretesen végezte a munkáját, a mostani meg még egyszer sem volt nálunk, pedig a fiam már 3,5 hós. :(
Így van, vizeletet vigyél.
A vértranszfúziós állomás: elmégy a rendelőintézet mellett jobbra a járdán lefelé. Kb 100-200 méter múlva lesz az utca bal oldalán, ki is lesz írva. Bent a nővérek majd eligazítanak. Ott tényleg 11-ig van vérvétel, de iszonyú lassan halad a sor, nem csak kismamák vannak, és a várakozók hajlamosak összekeverni a sorszámkártyát, amiből ne felejts el húzni!
Sajnos nem tudom, hogy a vértranszfúziós állomásra kell-e menned, vagy azonnal az első emeleti laborba. És megjártam, a második vérvételre is a vértranszfúziós állomáson ültem sorba, egy órás várakozás után kinézett egy nővér, végignézte a beutalókat, majd a felével közölte, hogy nem ide kell sorba ülnie. :-( Elküldött a szűrőcentrumba, ahol közölték, hogy ide csak egy óra múlva jönnek a kolléganők át a főépületből. :-( Huh. De ha sietek, talán elérem még őket a főépületben, mert 9-ig ott vannak. Ez volt 3/4 kilenckor, én meg alig álltam a lábamon a hányingertől. :-( De még pont elcsíptem őket, szerencsém volt.
Szóval nem tudom. Mindenesetre az első emeleti laborban kevesebb ideig kell sorban állni, ott hamarabb megmondják, ha rossz helyen vagy, és akkor még bőven átérsz a vértranszfúziós állomásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!