A védőnő mikor jön el "látogatni"? (miskolc) Többi lent.
Diósgyőri vagyok, első babával 26 hetes terhes.
Nekem a 8. hét óta havonta jár házhoz, egyszer sem kellett bemennem hozzá. A szívhanghallgatót kihozza helybe, a terheskönyvet kitölti, tanácsokat ad, tájékoztatást, bármit kérdezhetek tőle. Eddig csak egyszer állított be anélkül, hogy előtte telefonon fel ne hívott volna.
Nyár vége óta felújítás volt,a házban, úgyhogy képzelheted, milyen állapotok fogadták, amikor először itt járt: falak kibontva, ajtó helyett fólia, mindenütt vastag por, konyha sehol... Nyugtatgattam, hogy lesz ez még jobb is. :-) Jófej csaj.
A súlymérést, vérnyomásmérést stb egy másik védőnő intézi a havi terhesgondozáson a Semmelweisben, ott adják a beutalókat is, meg egyúttal intézik a táppénzes papírokat.
A 12. hetit a magándokim csinálta meg a rendelőjében.
Minden Uh vizsgálat nála volt eddig, kivéve a 18. heti kötelezőt. Arra azt mondta, hogy csak 4 orvos van az egész városban, aki megcsináhatja, így azokhoz kell menni a Vasgyárba vagy a Semmelweisbe. Én a Semmelweisben voltam az első emeleten, ahol ki is van írva: 18-20. heti ultrahang.
Szia! Én is miskolci vagyok. Ha a Semmelweisbe jársz terhes gondozásra, akkor ultrahangra is oda kell menni, ott van a folyosón, ugyanott. És a vérvétel is helyben történik, vagy a vértranszfúziós állomáson, de ezt úgyis megmondják, mikor hova menj.
Az én védőnőm aláíratott velem egy papírt, várandós gondozási terv címen, abban benne van, hogy kijön házhoz is, ha egyetértek. Miért ne? :) Kedves, fiatal. Mindig előre egyeztetünk, sosem jön váratlanul. Nem is nézett még szét, velem foglalkozik, nem a lakással, vérnyomást mér, szívhangot néz, kérdezhetek. Sokkal intimebb, mint a rendelőben! Beszélgetünk a szülésről, babaápolásról, stb. Ez így itthon inkább tanácsadás a szó szoros értelmében, nem mint az sztk-s. Szülés után is kijár majd, hetente egyszer.
Nekem nincs fogadott orvosom, ügyeleten fogok szülni. A szülésznők állítólag nagyon rendesek, kedvesek, ezért nem félek :) A doki úgyis csak varr a végén, más dolga nincs, ha minden rendben megy.
Kérdezz még nyugodtan :)
37 hetes miskolci kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!