Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnő mikor jön el "látogat...

A védőnő mikor jön el "látogatni"? (miskolc) Többi lent.

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi,hogy a védőnő csak akkor jön vagy jöhet "házhoz"ha már megszületett a gyerek,vagy előtte is?És ha előtte jön akkor gondolom nemszól előre hogy mikor fog jönni,csak véletlenszerűen,vagy nem?És minek jön egyáltalán addig még nincs meg a gyerek?Nálatok hogy volt?Örülnék ha lenne olyan is aki Miskolci,hogy itt hogy van?
2010. jan. 13. 14:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Én most 16 hetes vagyok és én 1 voltam még eddig nála amikor kitöltötte a kiskönyvet!Telefonszámot cseréltünk és azt mondta,hogy majd hív mikor fog jönni!Havonta kéthavonta fog járni!(az elsőnél is így volt)Megnéz,hogy minden rendben van-e,meg ilyenek!Nem tudom miért jár én se!De nekem nagyon aranyos!
2010. jan. 13. 14:16
 2/25 anonim ***** válasza:
Szia!Bár én nem vagyok Miskolci, de az én védőnőm azt mondta, hogy a terhesség alatt kötelessége kijönni házhoz!Sőt azt is mondta, hogy nem is egyszer!Volt olyan, hogy a védőbe mondta, hogy beírta volt kint nálam, pedig nem is volt!Azt hiszem, hogy a terhesség vége felé egyszer kijött, de erre már igazából nem emlékszem!
2010. jan. 13. 14:18
 3/25 anonim ***** válasza:

Diósgyőri vagyok, első babával 26 hetes terhes.

Nekem a 8. hét óta havonta jár házhoz, egyszer sem kellett bemennem hozzá. A szívhanghallgatót kihozza helybe, a terheskönyvet kitölti, tanácsokat ad, tájékoztatást, bármit kérdezhetek tőle. Eddig csak egyszer állított be anélkül, hogy előtte telefonon fel ne hívott volna.

Nyár vége óta felújítás volt,a házban, úgyhogy képzelheted, milyen állapotok fogadták, amikor először itt járt: falak kibontva, ajtó helyett fólia, mindenütt vastag por, konyha sehol... Nyugtatgattam, hogy lesz ez még jobb is. :-) Jófej csaj.

A súlymérést, vérnyomásmérést stb egy másik védőnő intézi a havi terhesgondozáson a Semmelweisben, ott adják a beutalókat is, meg egyúttal intézik a táppénzes papírokat.

2010. jan. 13. 14:25
 4/25 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a válaszokat!Én 9hetes vagyok,2szer voltam már nála t.gondozáson,vagyis először mikor kitöltötte a kiskönyvet,meg 2napja a semmelw.-be,ott adtak beutalót vérvételre..!De nekem nem mondta hogy fog e majd jönni,bár nagyon aranyos,szóval tőlem jöhet,csak kíváncsi voltam hogy itt hogy van ez!Viszont tőled aki Diósgyőri,annyit kérdeznék,hogy a 12.heti UH-ra hova kell menni,azt a semmelw.-be is megcsinálják vagy csak a megyeibe?Csak mert még nincs fogadott orvosom,csak jövőhéttől lesz,és nemtudom ilyenkor ki küld egyáltalán és hova..!
2010. jan. 13. 14:43
 5/25 anonim ***** válasza:

A 12. hetit a magándokim csinálta meg a rendelőjében.

Minden Uh vizsgálat nála volt eddig, kivéve a 18. heti kötelezőt. Arra azt mondta, hogy csak 4 orvos van az egész városban, aki megcsináhatja, így azokhoz kell menni a Vasgyárba vagy a Semmelweisbe. Én a Semmelweisben voltam az első emeleten, ahol ki is van írva: 18-20. heti ultrahang.

2010. jan. 13. 14:57
 6/25 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2010. jan. 13. 15:02
 7/25 anonim ***** válasza:

Szia! Én is miskolci vagyok. Ha a Semmelweisbe jársz terhes gondozásra, akkor ultrahangra is oda kell menni, ott van a folyosón, ugyanott. És a vérvétel is helyben történik, vagy a vértranszfúziós állomáson, de ezt úgyis megmondják, mikor hova menj.

Az én védőnőm aláíratott velem egy papírt, várandós gondozási terv címen, abban benne van, hogy kijön házhoz is, ha egyetértek. Miért ne? :) Kedves, fiatal. Mindig előre egyeztetünk, sosem jön váratlanul. Nem is nézett még szét, velem foglalkozik, nem a lakással, vérnyomást mér, szívhangot néz, kérdezhetek. Sokkal intimebb, mint a rendelőben! Beszélgetünk a szülésről, babaápolásról, stb. Ez így itthon inkább tanácsadás a szó szoros értelmében, nem mint az sztk-s. Szülés után is kijár majd, hetente egyszer.

Nekem nincs fogadott orvosom, ügyeleten fogok szülni. A szülésznők állítólag nagyon rendesek, kedvesek, ezért nem félek :) A doki úgyis csak varr a végén, más dolga nincs, ha minden rendben megy.

2010. jan. 13. 15:04
 8/25 anonim ***** válasza:

Kérdezz még nyugodtan :)

37 hetes miskolci kismama

2010. jan. 13. 15:05
 9/25 A kérdező kommentje:
köszönöm!Hát jó,ha úgyis miskolciak vagy(tok)kérdezek ha nembaj:)Most kell mennem először vérvételre,(8-9hetes vagyok,mert pontosan senki nemtudja megmondani mennyi:S)és nemtudom hogy ilyenkor kell e vinni vizeletet is,és ha kell,akkor a reggeli elsőt?Meg megkérdeztem a védőnőt h vérvétel előtt ehetek e,mert én ha nemszek hacsak 1-2falatot is,összeesek:S,és azt mondta h lehet enni,mert majd csak 1olyan vérvétel lesz ahol nemlehet,de az még odébb van!Akkor biztos h ehetek?
2010. jan. 13. 15:24
 10/25 A kérdező kommentje:
jajj és még azt elfelejtettem megkérdezni,hogy nekem nem mondták hova menjek vérvételre,a semmelw.-be járok terhesgondozásra,de gondolom nem a gondozóba veszik le a vért,hanem ahol eleve vért vesznek(pontosabban az 1.emeleten a lépcsőtől balra,nem?)mert az 1.emeleten balra van a vérvétel,jobbra pedig a terhesgondozó/tanácsadás
2010. jan. 13. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!