Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9 hetes terhes vagyok, és ma...

9 hetes terhes vagyok, és ma vettem észre hogy a mellbimbóm körül erősödnek a szőrök! Ez szörnyű! Ez meddig fog erősödni? És mikor fog elmúlni? Ez normális terhesség alatt?

Figyelt kérdés
2008. aug. 5. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez sajnos (illetve szerencsére :))normális, terhesség után el fog múlni... A has is szőrösödhet, nekem ott voltak, de elmúltak szülés után.
2008. aug. 5. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem erosodott az elso trimeszter vegen, aztan kikopott.

Majd ujra megerosodott mostanaban. 34 hetes vagyok.

Szules utan allitolag elmulik.

2008. aug. 5. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is erősebb most a szőröm szinte mindenhol, pedig egyébként elég gyenge szőrzetű vagyok. Nekem a mellemnél nincsenek, viszont a karomon feltűnőbb, a lábamon gyorsabban nő és a hasam kipihésedett. Az sem zavaró, csak akkor látszik, ha erősen figyelem, de akkor is érdekes. Remélem én is, hogy ez eltűnik szülés után.

Egyébként egy angol újságban azt olvastam, hogy azok a kismamák szőrösödnek jobban, akik fiú babát várnak, mert a fiú baba szervezete már most termeli a tesztoszteront és ez a mama véráramlatába is bekerül. Én valóban fiút várok, de akkor is van egy olyan megérzésem, hogy ez az egész csak babona.

A tesztoszteronos dolog természetesen igaz, az USA-ban ez alapján végeznek is tesztet a baba nemének meghatározására, aminek az az alapja, hogy ha a terhes nő vérmintájában tesztoszteron van, akkor fiú lesz, ha nincs, akkor lány és ez már 12 hetes kortól 100%-os eredményt ad, biztosabb, mint az ultrahang, csak éppen elég drága. Tehát ez tudományosan igazolt, de a szőrösödés-baba neme közötti összefüggés szerintem akkor is csak szóbeszéd.

2008. aug. 5. 21:15
 4/6 anonim ***** válasza:

De fura... most megnéztem, az a pár szál ami nekem volt az teljesen eltűnt.

A végére szerintem neked is kikopik, ne csinálj vele semmit!

2008. aug. 6. 00:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajna a terhesség előtt is volt ilyen, meg a köldököm alatt is egy csíkban. Amúgy a hormonváltozás miatt van, terhesen fokozott szőrösödés is előfordulhat.
2008. aug. 6. 07:40
 6/6 anonim ***** válasza:

szia!

nekem a hasam szőrösödik. engem nagyon zavar. nekem azt mondták, hogy majd el fog múlni. 32hetes kismami

2008. aug. 6. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!