Hogy működik a táppénzre vétel? Határozott időre adják csak, vagy a szülésig?
Figyelt kérdés
Még ugyan csak 12 hetes vagyok, de a főnököm igen rosszul fogadta a hírt, egy kanál vízbe meg tudna fojtani. Ezért (meg amúgy se tetszik a hely) elmennék táppénzre. Hétfőn megyek a nőgyogyihoz, ha neki szólok, akkor másnap elvileg már nem kell bemenni? Minél kevesebbszer szeretnék találkozni a főnökkel, nagyon megviselnek az ilyen stresszes helyzetek!2008. aug. 5. 18:24
1/7 anonim 

válasza:

Igen,már másnap nem kell menned.Mióta dolgozol ezen helyen?Ha letelt a próbaidőd,a főnököd nem tehet semmit,ezt le kell nyelnie.
Boldog babavárást!!:)
35 hetes kismama
2/7 anonim 

válasza:

Én is 12 hetesen mentem tápénzre mert nehéz munkakörben dolgoztam(állo munka,emelni kellett meg nehezen jött a baba),a nögyogyásztol kell kérni 1 igazolást hogy javasolja a tápénzrevételedet és aval kell elmenni a körzeti dokidhoz aki ez alapján tápénre vesz.Ez szülésig tarto tápénz,hiszen nem változnak a körülmények söt egyre több pihenésre és nyugalomra lessz szükséged.Én 2 hetente járok tápénzes papirért ezt a munkahelyeden kell leadni.Miota dolgozol a munkahelyeden,milyen munkakörben?
3/7 A kérdező kommentje:
5 hónapja dolgozom itt, igazából nem túl megerőltető, de egyáltalán nem tetszik (több okból sem, de most már végképp...) Ha nem lennék babás, már rég olajra léptem volna. Szerintetek mit mondjak majd a főnöknek, pl. hogy az orvos fekvésre ítélt?
2008. aug. 5. 18:56
4/7 anonim 

válasza:

Nem kell neki megindokolni, én sem tettem, amikor elmentem táppénzre. Az orvosod javasolja és kész.
5/7 anonim 

válasza:

Szia, az én melóhelyemen is elég szemét módon fogadták, ki is akartak rúgni, csak nem tehették már meg! Én elmentem a háziorvosomhoz és elmondtam neki mi van. Szó nélkül kiírt másnaptól, a nődokinak csak később szóltam, hogy táppénzen vagyok. Kb. én is 12 hetesen mentem el, most 22 hetes vagyok. Ne csinálj gondot belőle, menj táppénzre és szard le őket!
6/7 anonim 

válasza:

Igaza van az elöttem szóloknak!!Mivel nem tehet semmit,ne foglalkozz vele!!!Most TI számitotok,hogy ne idegesitsd magad!!!
7/7 anonim 

válasza:

Szia!
Én 18 hetesen mentem táppénzre, és nem indokoltam meg. Csak egy sms-t írtam neki, hogy táppénzen vagyok. Mondjuk az én főnőköm nem volt szemét, sőt feltünően kivételezett velem. Csak egyszerűen nem tudott könnyített munkát adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!