Az alkohol biztosan nem tesz neki jót, a koffein se, bár utóbbit kis mennyiségben lehet fogyasztani.
2014. aug. 6. 16:47
2/7 anonim válasza:
Én is szeretem, mégsem ittam alkoholt terhesség alatt. Bár kávét ittam, mert megfájdult a fejem, ha nem. De csak reggel és délben kis adagot sok tejjel. :) Amúgy szinte mindenben a mérték a lényeg. Fél deci jó minőségű vörösbortól naponta nem hiszem, hogy nagy baj lenne, de mondjuk ha töményet iszol minden este, az már komoly rendellenességet okozhat a babánál... akár elhalást is.
2014. aug. 6. 16:55
3/7 anonim válasza:
Nem, ha nem akar és a sok futástól sem.
Szépen beágyazódik és nődögél.
2014. aug. 6. 17:09
4/7 anonim válasza:
Kávé nem árt, de az alkohollal valóban vigyázni kell.
Nekem pl. nem volt vérnyomásom, ezért kávéztam naponta kétszer, és nem lett baj.
Amíg meg nem indul a lepényes táplálás, addig nincs közvetlen fizikai kapcsolat az anya teste és a magzat között, elvileg addig nem árt neki, de szerintem is jobb ilyenkor vigyázni.
Ez az időszak most inkább arról szól, mi jó a babának. Lesz még időd inni, hidd el.
2014. aug. 6. 17:12
5/7 anonim válasza:
A magzat nem hal el - gondolom, nem alkoholista vagy, vagy koffeinfuggo, h napi tobb litedrt iszol mindkettobol - hanem csak karosodik. A magzat agyara hat ki ugyanis es okozhat kesei beszedfejlodest, hiperaktivitast, vagy egyeb rendellenessegeket, amik persze nem azonnal jonnek ki.
Napi 1 kave nem gaz, attol nem lesz semmi baja. Napi 1 poharka vorosbor - igazi szolobol, nem pedig tablettas - pedig meg javasolt is, m annyi nem art. De ezekkel vigyazni kell tenyleg.
2014. aug. 6. 17:35
6/7 anonim válasza:
Koffeintol ha sokat fogyaszt vki, akkor súlybeli lemaradást figyeltek meg sok terhességnek. Ugyanez vonatkozik a dohsnyzasra es alkoholra is. A sok koffein kora terhességben vetrleshez is vezethet. Ertelmi fogyatékosság inkabb a dohányzás es alkohol hatására vezethető vissza, koffeinre nem.
2014. aug. 7. 08:16
7/7 anonim válasza:
Nem tudom mennyire számít koffeinnek, de én napi 2 3in1 kávét szoktam inni, annyira kívánom az ízét. .. remélem nem lesz baj
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!