Sportoltál előtte is? Én gyerekkorom óta sportolok, így terhesség alatt is tettem (éppen futás és úszás egyébként), de az orvosom azt mondta, ha most kezdi el valaki, és hullára fárasztja magát, az nem jó. De mivel én edzett voltam, nem volt semmi baj:)
A Szex és NY-ban volt, hogy Char nagyon aggódott, mert nehezen jött össze a baba, és ő is elkezdett ismét futni már az első hónapban, mert rájött, nem okoz bajt. és futott végig a terhessége alatt. Ahogyan én is.:)
Amíg bírod a terhelést, nyugodtan fuss, ha amúgy edzett vagy. A sport hiánya miatti depresszió nem jó dolog, ezt tudjuk...
Simán, akkor edzett vagy.:)
Az orvosoddal konzultálj erről. Az enyém kismama párti inkább, modern, fiatal(os) 40 év körüli srác, aki mindig képzi magát, ő ezt mondja.
De lehet, hogy kifogsz egy olyan dokit, aki meg az ellenkezőjét, mert ő még úgy tanulta a Rákosi-rendszer padsoraiban:))
Tudod, hogy van ez, a terhes nő minden kérdésére egy rendes orvos válasza: just a little bit!:D
Nekem azt mondta a dokim, hogy nyugodtan futhatok, de ne legyen terepfutás, szóval ne balesetveszélyes helyen, hanem sík terepen vagy legjobb ha futógépen. Én is sokat futottam előtte.
Végül aztán én nem mertem futni. Áttértem a napi 1 óra intenzív gyaloglásra. Amit aztán egyre kevésbé intenzív séta váltott fel, de a mai napig sétálok kicsit naponta, pedig 39 hetes vagyok.
Szóval ha minden rendben elméletileg lehet, de mindenképpen beszélj azért előtte az orvosoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!