Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Módosíthatják a szülés dátumát?

Módosíthatják a szülés dátumát?

Figyelt kérdés
2 héttel nagyobb a baba, 30 hetesen 32 hetesnek felel meg.
2014. júl. 29. 09:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám is kb a 20. héttől 3, volt, hogy 4 héttel volt méretileg nagyobb, mint a kora, de nem módosítanak emiatt a szülés dátumán, ugyanis a dátum szempontjából az első 12 hét adatai a meghatározó, mivel akkor még a babák azonos ütemben nőnek... Szóval az első 12 hét alapján meghatározott kor a valós...

(az én babámmal most vagyok 39 hetes, és hiába nagyobb, jelét nem mutatja, hogy születni akar)

Boldog babavárást!

2014. júl. 29. 09:23
 2/7 anonim ***** válasza:

A várható szülési dátumt nem fogják átírni a papírokon, mert minek? Akkor fog szülni, ha eljött az ideje. Egyébként kimondva is ez az a dátum, ami az utolsó mestruáció első napjából indul ki, nem a fogantatásból.

Egyébként meg hogy mennyinek néz ki a baba, az nem jelent semmit. Engem aznap délután még megnyugtattak, hogy a gyerek még fejletlen, kb. két hét múlva szülök, aztán este megkezdődtek a fájások

2014. júl. 29. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Magyarországon sajnos nem helyesen határozzák meg a korát a magzatnak.

Mo-n a nagysághoz viszonyítják a születési dátumot, pedig a születési dátumhoz kell a nagyságot.

Vagy is be kell írni a gépbe a terhességi hetet, majd a mérések után a gép(vagy az orvos) megnézi, hogy azok az adatok bele esnek-e az adott terhességi hét adataiba. Ha nem akkor el kell gondolkodni, hogy minden rendben van-e. Gondolj bele, hogy egy magzat 2 héttel nagyobb mint a terhességi hét. Attól, hogy nagyobb még nem fejlettebb. Ha egy magzat túl nagy akkor terhességi diabétesz van ami megint csak veszélyes a gyermekre, és nem korábban kell megszülesteni, hanem az anyukát diétára szorítani, hogy a gyerek rendesen kifejlödjön.

Ugyan ez ha a magzat a korához képest kisebb.

En külföldön voltam terhes és szültem, itt soha nem korrigálják a születési dátumot(csak ha nem ismert az utolsó menstruáció, vagy bizonyosan nem akkor volt peteérés, vagy is a baba már az elsö UH képen több héttel eltér az utolsó menstruációhoz képesti kortól), itt a születési dátumhoz nézik a baba nagyságát, hogy az megfelelö-e azon a héten.

2014. júl. 29. 09:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért kéne módosítani? Egyszerűen csak nagyobb baba lesz az átlagnál, de ettől még nem lesz idősebb is. Módosítás szempontjából a 12 hetes UH a mérvadó, ha akkor megfelelt a korának, és az alapján lett kiírva a terminus, akkor annyi idős a baba és kész.

Amúgy vannak olyan orvosok, akik igen, módosítanak ilyenkor, de a legtöbben nem szoktak. Pl. munkatársnőmnek is úgy odavolt az orvosa, hogy fuu milyen nagy baba, egy héttel előbbre is hozta a szülés dátumát, de nemhogy előbb született volna, még az elsőre kiírt dátumhoz képest is "késett" 1 hetet.

2014. júl. 29. 10:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy mit írnak a papírra. A baba úgy is akkor születik meg amikor ő akar. Első gyerekemnél volt olyan, hogy az első dátum, október 6 volt, aztán lett szeptember 30, végül, szeptember 27. született, 3300 g mal.

:)

2014. júl. 29. 11:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért nem mondanám ki ilyen kategorikusan, hogy ha nagy a baba, az egyenlő a terhességi diabétesszel. Első válaszoló vagyok, nekem tényleg nagy babát mértek eddig, de minden eredményem tökéletes, nyoma sincs terhességi diabétesznek. A baba mérete függ a genetikától is (a férjem és a két testvére is 4,5 kg volt, mikor születtek, így mondta a doki, hogy nem meglepő, hogy nagy babának néz ki a mi kicsink is.)
2014. júl. 29. 12:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Teljesen normális terhességem van, nincs cukrom sem. Még hízni 6 kg híztam eddig. Csak érdekelt hogy van e ilyen hogy módosítják.
2014. júl. 29. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!