Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes korban nézzik a...

Hány hetes korban nézzik a Down-kort, és hogyan? Mik a normális értékek?

Figyelt kérdés

2014. júl. 28. 21:29
 1/6 anonim ***** válasza:

12. héten

Vérvétellel, ebből kiadnak egy 1: valamennyihez eredményt, ha sokezer, akkor az jó eredmény. Ugyanekkor van ultrahang vizsgálat, amin nézik, hogy van-e a picinek orrcsontja (Down-nál nincs) illetve a tarkóredő vastagságát (1-2 mm a normális ha jól emlékszem)

2014. júl. 28. 22:17
 2/6 anonim ***** válasza:

A vérvétel a kombinált teszt része, az fizetős és nem kötelező.

Ami ingyenes: A 12. heti genetikai UH-n nézik, látható-e már orrcsont (ha igen, az jó) és mérik a tarkóredő vastagságát (3 mm alatt jó). Ha bármilyen kétely merül fel, genetikai vizsgálatra fognak küldeni.

2014. júl. 29. 09:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Már fizetős a kombinált teszt? Aztar...t.
2014. júl. 29. 12:40
 4/6 anonim ***** válasza:
A Down kórt a 11-13 hét között vizsgálják. Az ultrahang a legfontosabb(én úgy tudom),az ultrahang ingyenes. Vérvétel nem kötelező,de több féle teszt közül is választhatsz ,hogy melyiket csináltatod meg,ezek fizetősek. Szerintem elég a kombinált, az 9ezer ft. Az ultrahangon ha minden rendben akkor nincs ok aggodalomra,a lényeg,hogy az orrcsont látható -e,illetve hogy a tarkóredő vagy nyakiredő 3mm-ig jón de van ahol úgy tartják a 2,5mm -ig jó. A tesztek pedig adnak egy "butaságot",ahogy az orvosom fogalmazta: Szoroznak osztanak mindenfélét,ahogy a nagy könyvbe le van írva aztán kijön egy eredmény 1: xy-hoz... Nekem például 1:610hez lett az eredményem ,voltunk genetikusnál és azt mondta ,hogy ez nem pozitiv de nem is negatív eredmény, a családban betegség genetikai nem fordult elő, fiatalok vagyunk,első baba így nem ajánlotta a magzatvízvételt mert kockázatos . Uh-ra küldött csak ,minden rendbe volt,és ő is azt mondta ,hogy a down kórós babáknál nem látható az orrcsont ,nálunk a 12 héten is megvolt az orrcsont, nyakiredő meg 2,1 volt. Tehát az én véreredményem alapján 610 kismamából TALÁN egynek lesz beteg babája. Én megnyugodtam, a genetikus is csak tudja mit beszél. Meg van ismerősőm akinek az uh-ja jó volt,a teszt nem,elment magzatvízvételre(30 felett kötelező) és megjött az eredmény semmi baja a babának. 20 hetes kismama :)
2014. júl. 29. 12:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos 100%-os eredményt semmi nem ad, még a magzatvíz vétel sem. Mindenki maga eldönti, hogy mennyit tud rászánni, és mennyit szeretne. Van aki pl. vállalja a babát akkor is ha beteg, akkor teljesen felesleges ilyen vizsgálatokat végezni.
2014. júl. 29. 13:05
 6/6 DownBaba ***** válasza:
Több olyan vizsgálat is van, amivel a Down-szindrómát szűrik. Ezek egy része valószínűséget ad, és azt mondja meg, hogy a te értékeiddel hány esetből van egy Down-szindrómás magzat. A másik fajta vizsgálat konkrétan a te babádról szól és diagnózist ad, ezeknek viszont van egy kicsi vetélési kockázata, ezért csak olyan esetekben ajánlják, amikor a valószínűség nagy (általában 1:250 aránytól, de van, ahol kisebb valószínűség esetén is - kisebb valószínűségnél nagyobb a második szám).
2014. aug. 1. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!