Hogy lehet lemérni, hogy mennyire tágúlt ki a méhszáj? Felnyúlni nem merek (negatív válaszok kíméljenek! )
hm, kezdek megijedni..
37. hettol jarok Nstre, de ennek semmi koze a nogypgyaszati vizsgalathoz.. hetfon megyek vedonomhoz, majd megkerdezem, hogy nem e kene ellenoriztetni. Az anyasagihoz vedonoi latogatasrol, kaptam igazolo papirt, ami anyasagihoz szukseges. A terhesseg elejen en is furcsaltam, hogy a kapott kotelezo vizsgalati tablazatban csak egyszer volt nogyogyaszati vizsgalat. Akkor a noverem elegge beleultette a fulembe a bogarat, mert mint irtam, pesten neki havonta kellett jarjon. Aznap hivtam a vedonot, h hogy os van ez. Azt mondta, Veszpremben egyszer kotelezo a nogyogy.vizsg., de ha akarom, mehetek havonta.. semmi gond nem volt eddig, szoval nem tudom, erdemes-e nogyogyhoz menjek...
Én Miskolcon élek, sosem vizsgált doki, egyedül a 40. héten, aztán a 41. héten mikor már a szülőágyon feküdtem.
Ha nincs fogadott dokid, akkor szerencsére nem nyúlkálnak beléd feleslegesen.
Te se tedd!
én Pestre járok, van fogadott dokim (de nem magánba járok hozzá, hanem az sztk-ba), és engem csak a 36. héten vizsgált meg manuálisan, előtte meg csak amikor megállapította a terhesség tényét, mert azt mondta, hogy feleslegesen nem szeret nyúlkálni, amit kell, azt látja uh-n.
Úgyhogy szerintem ne izgasd magad amiatt, hogy nem szokott manuálisan vizsgálni, ez nem a protokoll része, de gondolom a kötelező uh-kat, laborokat megcsinálta...
És semmiképp ne nyúlj fel magadnak, mert nehogy fertőzést vigyél fel...
Azért az, hpgy ne nyúlkáljanak a dokik feleslegesen, annak is két oldala van: az angliai barátnőmet egyszer sem nézték meg, egyszer sem ellenőrizték a méhszájat. Ott nem szokás. ha megnézték volna legalább egyszer is, akkor lehet, hogy a gyereke nem 33 hétre született volna. És ott egy orvos sem tudta megmmondani neki, hogy miért is lett koraszülött a gyereke
(Engem 24 héten néztek, megrövidült méhszáj miatt azonnal fekvésre parancsoltak. Erre mondta a barátnőm, hogy nem bánta volna, ha őt is megnézik, mert lehet, hogy nála is ilyen gond volt)
Én azért örülök, és megnyugtat, hogy legalább egyszer egy hónapban megnéz a doki. A méhszáj kinyílását, megrövidülését nem lehet érezni, nincs tünete. De mivel már közel vagy a szüléshez, már nem hiszem, hogy gondot okozna, lassan úgyis beindul a szülés.
Ja, nekem az egyszeri anyaságihoz a nőgyógyász által kiadott igazolást, amivel igazolja a 4 vizsgálatot, kellett leadni.
Köszönöm mindenkinek! :) főleg kettőnek itt a végefelé, ti megnyugtattatok :)
Védőnőtől kapőott négy látogatásról szóló igazolás elegendő az anyaságihoz... érdekes, hogy országon belül így eltérnek a dolgok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!