Hogy lehet lemérni, hogy mennyire tágúlt ki a méhszáj? Felnyúlni nem merek (negatív válaszok kíméljenek! )
Nehogy felnyúlj, még összeszedsz valami jó kis fertőzést a végére!
Egyébként én sem értem, 9 hete nem vizsgált meg a dokid? Az utolsó 2 hétben viszonylag gyakran nézték nekem.
engem is a vègén mibden héten megvizsgált a dokim
ne nyulj fel magadnak
köszönöm a válaszokat!
Nem vizsgált meg, itt nem kötelező... védőnő se említette, hogy ellenőriztessem... itt egyszer kell a terhesség 26. hetén nőgyógyászati vizsgálatra menni, amit a doktor kitolt pár héttel. A folytonos vizsgálat itt nem szokás, ami nekem is furcsa, mert Pesten tudtommal havonta kell...
Csak manuális vizsgálattal, vagy Uh-val lehet, ahogy az előzőek írták. Nem is értem, ilyenkor már NST-re is kellett hetente járnom, ja nem mert 38. hét után megszültem :). Viccet félretéve, kb a 36. héttől engem minden héten megnézett a doki.
Egyébként az otthon szülő, természetes szülést előnyben részesítő nők a szülés közeledtével valóban sokszor maguknak nézik a méhszáj állapotát, a szülés közben is sokan magukat ellenőrzik, én is hallottam, láttam már ilyet. Gondolom előtte kellőképpen kezet mosnak, vagy kesztyűt húznak, nem beszélve arról, hogy a méhszáj is több rétegű.
Ennek ellenére én sem javasolnám, hogy magadnak nézegesd, egyrészt nem biztos, hogy tudnád, mit kell nézni, másrészt bízzuk ezt az orvosra.
Szerintem is így van a terhesgondozás egész Magyarországon. Én sem budapesti vagyok, még csak nem is lakom annyira közel, de a 36. héttől hetente kellett vizsgálatra járnom...
Te hol laksz? Melyik megyében?
Furcsa, hogy ezt nem ellenőrzik nálatok a terhesség végén gyakrabban... CTG-re sem kell járnod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!