Terhes alkoholista vagyok, mit csináljak?
Ha 1 hete nem ittál, akkor a nehezén már túl vagy. Már csak jobb lesz.
Amit tehetsz, nagy dózisú C vitamin (napi 3x1000mg), és B vitamin komplex tabletta a maximális adagban, illetve magnézium, mert nyugtat. Esetleg nyugtató teák, vény nélkül kapható növényi alapú nyugtatók, pl. Hova drazsé. De mivel terhes vagy, orvossal kéne konzultálnod. Amúgy ha a vérképed jó lett, és nagyon rossz nem lehetett, mert akkor arról tudnál, olyan nagy nem lehet a baj.
A Rivotril, Tegretol pillanatok alatt megszünteti az alkoholos elvonási problémákat, terhesen is szedhető orvosi felügyelet mellett a terhesség nem túl késői szakaszáig.
MINDENKÉPPEN legyél őszinte az orvosoddal.
10 éve én is küzdöttem némi alkohol problémával, tudom, miről beszélek.
Mindenképpen beszélj orvossal. Hiszen ettől is függhet, hogy milyen vitaminokat, esetleg gyógyszereket kell szedned.
Lehet, hogyha durva elvonási tüneteid lesznek, az a babának is ártani fog. Ha nem is az orvossal, de legalább a védőnőddel beszélj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!