29. hetes várandós vagyok az én édes kisfiammal, és 7
kilót híztam (68al kezdtem, most vagyok 75) A védőnő
szerint sok, és heti 2 gyümölcsnapot írt elő. Nektek mi
a véleményetek erről? Ez tényleg olyan borzasztóan sok?
Mit tehetek?
Ez egyáltalán nem sok szerintem.Én az 1.-vel 27, a 2.-al 25, a 3.-al 22kg-t híztam, pedig nem zabáltam össze vissza mindent, de koplalni meg nem bírtam. És szerencsére nem lett semmi baj egyik terhességnél sem. Ja és le is ment pár hó alatt a sok plusz kiló.
2010. jan. 9. 17:04
20 kg felett híztam mind a három terhességemmel, és senki nem foglalkozott vele. Nem is lett semmi bajunk,még csak nem is vizesedtem.
2010. jan. 9. 17:10
Én most kezdtem a 29.hetet. 64-ről indultam és most járok 75-nél. Nem lettem megdícsérve, de nem tudok mit tenni. Normálisan étkezem, normális kajákat eszem, mégis még a levegőtől is hízok. Ha ezt lejjebb akarnám csökkenteni az konkrétan koplalás lenne, azt meg persze nem akarom. Úgyhogy most már nem érdekel, próbálok beletörődni, hogy ez van.
2010. jan. 9. 17:11
Hozzám képest nem sok: 3 terhesség alatt összesen 100 kg-ot híztam.
De tényleg nem sok! a védőnők ilyenek általában :P
2010. jan. 9. 17:11
Szerintem sem annyira sok, hogy hetente kétszer kellene kínoznod magad. Az előírás meg kicsit "erős", mert ő szerintem nem írhat elő semmit, csak javasolhat.
Ha viszont nem szeretnél 20 kg-ot hízni, egy kicsit odafigyelhetsz főként a szénhidrát bevitelre, és akkor talán kicsit lassúl a hízás.
Minden jót!
(35. hetes mami)
2010. jan. 9. 17:35
Nekem nem tunik soknak. En 34 hetes terhes vagyok, most jarok 10 kilonal. Es tok buszke vagyok ra, mert nekem ez nagyon nem sok... Heti fel kilot hizok fixen a 20. het ota, tehat 29 hetesen kb ott tartottam ahol te. Eddig engem meg mindenki dicsert, hogy milyen csinos vagyok es milyen jo, hogy nem hiztam el, a vedono es a doki sem tartja soknak.
Egyebkent 179 cm magas vagyok, 63 kiloval kezdtem, most vagyok 73. Nem erzem magam kovernek.
Az elso fiammal 90 kilosan mentem szulni, ugyanugy vekony testalkattal estem teherbe. Nah, az sok volt!
2010. jan. 9. 22:35
sztem tök reális,sőt..én 9kilónál tartok,29hetesen.165/55-el kezdtem.én örülnék ha 7-nél tartanék még csak
2010. jan. 9. 22:53
hogy lenne sok??én 22 hetes vagyok,és eddig 9 kilót híztam.az sem sok.mondjuk én 47 kilóról indultam,és most vagyok 56 kiló.
2010. jan. 10. 13:53
pont ennyivel kezdtem, és pont ennyi vagyok most :), ugyan én 34.hétben járok, de a 30.hét óta 1kg-t híztam csak. szerintem nem sok, de az tény, hogy mindenki más ütemben hízik és előfordulhat hogy ha nem figyelsz akkor feljön még akár 10-12 is, szerintem az már sok lenne. mozogj sokat! gyümölcs napot egyébként én is tartottam többször és nekem nagyon jól esett, végre tudtam wc-re menni (bocs)
2010. jan. 10. 17:20
A védőnőd tuloz. Én 25. hetes vagyok és eddig 9 kg-ot felszedtem. A doki is, a védőnő is azt mondta semmi gond.
2010. jan. 10. 23:27
Kapcsolódó kérdések: