Kényes kérdés?!

Figyelt kérdés

15. héten vagyok. Tegnap muszáj voltam idegen helyen elmenni nagy wc-re, így nem tudtam utána azonnal letusolni. Használtam törlőkendőt. Mikor este hazaértem, vettem észre, hogy a bugyi hüvely alatti részére kenődött egy pici.

Fel tud jutni így a baktérium, vagy azért nem olyan ügyes?

Kérlek ne írjátok azt, hogy ti sosem jártatok így, elég kellemetlen ez a kérdés így is!

2014. júl. 21. 15:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
22%

Off: Én is minden székelés után tusolok, ahogy a párom is. Nem a terhesség miatt. (Nyilván van, hogy nem tudom kivitelezni, de az esetek 99%-ban igen) Szerintem ez normális és meglep, hogy nem mindenki így csinálja.

On: Kérdező! Ennyitől semmi baja nem lesz sem a babának, sem neked. Ha véletlenül néhány napon belül éreznél viszketést, égető érzést, vagy bármi rendelleneset, akkor elmégy a dokidhoz, aki ír receptet és simán kikezelnek.

2014. júl. 21. 16:33
 12/23 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó vagyok, nem megbántani akartam senkit, csak rosszul fogalmaztam. A szerintem ez a normális helyett, én úgy hittem ez a normális/általános. Én így tanultam régen és fel sem merült, hogy más nem így csinálja, pláne, hogy a pároméknál is ez a szokás.
2014. júl. 21. 16:35
 13/23 A kérdező kommentje:

Már megszoktam, hogy reggel elintézem a dolgom, tusolok, és úgy indulok dolgozni.

Csak mint a példa is mutatja, marad az a pár %, hogy nem tudok, de nem is érzem jól magam addig, míg meg nem mosakszom.

Az a helyzet, nagyon sokan nem így csinálják, lehet egészségesebbek, mint mi. Az ő szervezetük megtanulta legyőzni a bacit, míg a miénk esetleg nem.

2014. júl. 21. 17:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Véleményem szerint nagyon túl aggódod a terhességed. Én nagy wc-zés után nem tusolok le,alaposan megtörlöm magam és este tusolok. Hát figyelj nehogy elmenj baktériumtenyésztésre mert ki fognak nevetni,beégeted magad.Maximum akkor fordulj orvoshoz ha úgy gondolod fertőzésed van bár szerintem nincs. Lehet nem túlzok ha azt mondom ,hogy hipohonder vagy! Ne haragudj a válaszért ha esetleg nem tetszik. 19hét+2 napos kismama :)
2014. júl. 21. 17:53
 15/23 anonim ***** válasza:
Én se tusolok, törlőkendőt használok utána, mégis E coli-t tenyésztettek ki és már kezelik is. Úgyhogy nem hülyeség amin gondolkodsz. Én egyszer egy felszálló fertőzés miatt elvesztettem 22 hetes terhességbe a fiam, azóta 2 havonta csinálják a tenyésztést ennél a terhességnél.
2014. júl. 21. 19:02
 16/23 A kérdező kommentje:

Jaj, sajnálom! :(

Nem érezted, hogy baj van, vagy nem törődtek vele?

2014. júl. 21. 19:49
 17/23 A kérdező kommentje:
Amúgy úgy tudom elő van írva a tenyésztés, többször is egy terhesség alatt. Csak sajnos nem csinálják meg.
2014. júl. 21. 19:56
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem törődött vele a kutya se, és teljesen tünetmentes volt. Váltottam is dokit. Most se volt tünete, de szerencsére mostanában nézik így antibiotikumot kaptam.
2014. júl. 21. 20:02
 19/23 anonim ***** válasza:
HÁt nagyon is igazad van. Bár nem vagyok terhes én is igyekszem úgy intézni a dolgaimat, hogy ne kelljen idegen helyen WCznem és ha mégis akkor sem ülök rá az ülőkére...mlg családban sem, csak a saját kis otthonunkban a saját kis bacijaim közé :-) Ha van hajlamod rá könnyebben kaphatsz el bármit is. Szerintem meg egészen nyugodtan elmehetsz tenyésztésre is, Jobb félni mint megijedni ez kisebb traumát okoz mint az amit az egyik válaszoló előttem írt. Menj csak el nyugodtan nem fogod magad beégetni. Aki meg azt gondolja hogy ez gáz annak nem volt idő előtti magzatvesztése.
2014. júl. 21. 22:09
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ebből probléma lenne. Szerintem sokakkal előfordul, főleg akik tangát hordanak és nem tudnak a dolguk végeztével tusolni. A szervezet védelmi funkciója azért működik, nem tud olyan könnyen megfertőződni. Hiszen ősanyáink nem is törölgették magukat a földeken mégis rendre egészséges babák születtek, és az sem volt olyan rég amikor 1 héten csak egyszer tudtak fürdeni.

Tenyésztést amúgy szoktak venni, nekem kétszer vettek, egyszer 13.héten aztán a 36.-on. Hozzáteszem jártam úgy mint te, a tenyésztések mégis mindenre negatívak lettek. :D

2014. júl. 22. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!