Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kényes témában ki tud segíteni?

Kényes témában ki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Kb. 2 hete rettentően "bántanak a szelek". 30 hetes kismama vagyok, terhességem elejétől 4-5 naponta megyek "nagy" wc-re. (Elevitet szedek.) Annyira kellemetlen és már elnézést, de rosszabb, mint a záptojás szag. Próbáltam elkerülni egyes ételeket. Mivel görcsölnek is a beleim, MagneB6-ot szoktam bevenni. Mit tanácsoltok? A terhességre hatnak a bélgörcsök?
2013. nov. 19. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha csak 4-5 naponta mégy WC-re, akkor ne csodálkozz, ha fel vagy fújódva!!! Naponta, vagy kétnaponta legritkábban kellene, egyél sok gyümölcsöt meg igyál sok vizet, akkor gyakrabban el tudsz menni, és nem lesz ilyen gondod.

Ha végképp nem javul, akkor a nögyógyászt kérdezd meg, hogy mit javasol.

A babának/terhességnek nem lesz emiatt baja.

2013. nov. 19. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

18 hetes vagyok, és 3-4 hete én is szorulással és "többletgázzal" küzdök. Győzöm kiegyenlíteni a nyomást! :) És messze nem szagtalan, mint a terhesség elején vagy azelőtt.

Azt mondják, hogy a baba hallja az anya testében lévő hangokat, és mivel sokat hallja az anya hangját, így születése után az nyugtatja meg a legjobban. Pont ma mondtam a barátnőmnek, hogy én többet pukizok, mint beszélek, így ha a babám sírdogálni fog, akkor jobb, ha megnyugtatásképpen nem beszélek hozzá, hanem pukizok nagyokat neki. :D

2013. nov. 19. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Sok-sok rostot egyél (zöldség, gyümölcs, teljes kiörlésű kenyér, olajos magvak), és igyál sokat! :)
2013. nov. 19. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy érdemes lenne Elevit helyett olyan vitamint szedni, amiben kevesebb a vas, vagy nincs benne. (Mármint ha nem vagy kifejezetten vashiányos.) De étrendváltozás is segíthet, főzelékek, zöldségek.
2013. nov. 19. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyik terhességem alatt nekem csak a napi beöntés használt, máshogy nem tudtam elmenni. Inkább így csináltam, aztán szülés után szépen visszaállt minden a régibe.

Gyógyszertárban kapható kézi pumpás beöntő, azzal férjem minden este megcsinálta és nem volt ilyen gond.

Persze a "veszélyes ételeket" így is kerülni kellett, de mondjuk babgulyást amúgy sem terhesen eszik az ember. :) (Bár lehet hogy van, akinek meg se kottyan)

2013. nov. 19. 21:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát köszi az eddigieket. Változatosan eszem, de amik eddig meghajtottak, pl. lekvár, kakaó, most nem használnak. Pár napig elhagyom az Elevitet. Nagyon rossz, mintha egy lufi akarna szétpukkanni...
2013. nov. 19. 21:52
 7/8 anonim ***** válasza:

nekm két dolog valt be igazan. mindennap eszek naturjoghurtot korpával és lekvárral keverve. és az aszaltszilva.

tényleg csak az sefit haindennap mész wcre.

probald meg nem mindennap szedni az elevitet. én gravidat szedek azt 2-3naponta. mindennap tudok menni halisten eddig.

a tej felfuj amugy és attol lehet büdit pukizni a sok fehérje....

2013. nov. 19. 23:13
 8/8 anonim ***** válasza:
szia sok vizet igyál és szilvalekvárt egyél naponta az garantált hatás:)+nekem a savanyúkáposzta leve még csodaszer így naponta tudok wc-re menni és nem bántanak a szelek sem.üdv egy 33 hetes kismama
2013. nov. 20. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!