Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dupla kérdés két különböző...

Dupla kérdés két különböző témában?

Figyelt kérdés

1. Ha kókuszmatracot veszünk a kiságyba akkor is kell matracvédő gumilepedő?

2. Ha igény szerint szeretnék szoptatni biztos lehetek benne,hogy mindig jelez vagyis sír ha éhes?Azért ne hagyjam majd éhen 4-5 óránál tovább?

2013. máj. 5. 17:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Én soha nem használtam gumilepedőt (illetve 1x próbálkoztam vele, de rettentően megizzadt a gyerek rajta). Kókuszmatrac gyorsan kiszárad, a lepedőt meg lecseréled, ennyi. De azért ritkán van olyan nagy "baleset", hogy erre szükség lenne.

Szoptatás. Ha a babák éhesek, sírnak. Ez biztos :) Viszont nem csak akkor sírnak, ha éhesek, úgyhogy azért nem ilyen egyszerű :D Az első napokban-hetekben érdemes kicsit gyakrabban szoptatni (2-3 óránként, ha nyár van, akkor lehet gyakrabban is) de szerintem 4-4,5 óránál többet nem nagyon kellene kihagyni. Kivéve persze az éjszakákat, akkor hagyni kell aludni. Nekem 2 gyerkőcöm van, mindkettő fél éves koráig csak anyatejet kapott és 13 hós korukig szopiztak. Mindkettőnél így csináltam, nekem bevált :)

2013. máj. 5. 17:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem ajánlott a gumi lepedő, mert a kókuszmatrac lényege pont az, hogy szellőzik. A lepedő meg ezt meggátolná. Amíg nincs pelusról leszoktatás amúgyis felesleges.

Igen, jelezni fog, ha éhes. Az elején ajánlott napközben gyakrabban szoptatni, hogy bőven legyen tejed és ne sárguljon be a baba.

2013. máj. 5. 17:58
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

1. igen

2. igen. Nem fog gyakran előfordulni,de megeshet néha akár 6

ennél óra szünet is, ha végig alussza az éjszakát akkor főleg.

2013. máj. 5. 18:14
 4/6 anonim ***** válasza:
én azért írtam a gumilepedőt, mert azért nekünk pelussal is volt néha baleset és azért kényelmes volt, hogy csak a peledőt kellett kimosnom, nem az egész matracot tisztítani, de végül is nem kötelező kellék
2013. máj. 5. 18:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Láttam olyat babaüzletben,ami a gumilepedőt helyettesíti,de egy vékonyabb,vízhatlan műanyagszerű réteg csak.Elldobható és 25 ft egy db.Ez is van olyan biztos,mint a gumi?Nekem az annyira rettentő,az a gumiréteg és igen a másik,hogy akkor a matrac nem szellőzik.

A szoptatásról már csak egy kérdés jutott eszembe. :-) Ha sír,de nem azért mert éhes,nem fog kelleni a cici ugye?

Bocsi a kérdésekért,nem vagyok hülye csak izgulok és mindent jól akarók csinálni.

2013. máj. 5. 18:38
 6/6 anonim ***** válasza:
De, valószínűleg akkor is kelleni fog neki, mert a szoptatás megnyugtatja és fájdalomcsillapító hatású is. Gondolok itt a hasfájásra. De ne aggódj, ki fogod tapasztalni a dolgokat :)
2013. máj. 6. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!