Dupla kérdés két különböző témában?
1. Ha kókuszmatracot veszünk a kiságyba akkor is kell matracvédő gumilepedő?
2. Ha igény szerint szeretnék szoptatni biztos lehetek benne,hogy mindig jelez vagyis sír ha éhes?Azért ne hagyjam majd éhen 4-5 óránál tovább?
Én soha nem használtam gumilepedőt (illetve 1x próbálkoztam vele, de rettentően megizzadt a gyerek rajta). Kókuszmatrac gyorsan kiszárad, a lepedőt meg lecseréled, ennyi. De azért ritkán van olyan nagy "baleset", hogy erre szükség lenne.
Szoptatás. Ha a babák éhesek, sírnak. Ez biztos :) Viszont nem csak akkor sírnak, ha éhesek, úgyhogy azért nem ilyen egyszerű :D Az első napokban-hetekben érdemes kicsit gyakrabban szoptatni (2-3 óránként, ha nyár van, akkor lehet gyakrabban is) de szerintem 4-4,5 óránál többet nem nagyon kellene kihagyni. Kivéve persze az éjszakákat, akkor hagyni kell aludni. Nekem 2 gyerkőcöm van, mindkettő fél éves koráig csak anyatejet kapott és 13 hós korukig szopiztak. Mindkettőnél így csináltam, nekem bevált :)
Nem ajánlott a gumi lepedő, mert a kókuszmatrac lényege pont az, hogy szellőzik. A lepedő meg ezt meggátolná. Amíg nincs pelusról leszoktatás amúgyis felesleges.
Igen, jelezni fog, ha éhes. Az elején ajánlott napközben gyakrabban szoptatni, hogy bőven legyen tejed és ne sárguljon be a baba.
1. igen
2. igen. Nem fog gyakran előfordulni,de megeshet néha akár 6
ennél óra szünet is, ha végig alussza az éjszakát akkor főleg.
Láttam olyat babaüzletben,ami a gumilepedőt helyettesíti,de egy vékonyabb,vízhatlan műanyagszerű réteg csak.Elldobható és 25 ft egy db.Ez is van olyan biztos,mint a gumi?Nekem az annyira rettentő,az a gumiréteg és igen a másik,hogy akkor a matrac nem szellőzik.
A szoptatásról már csak egy kérdés jutott eszembe. :-) Ha sír,de nem azért mert éhes,nem fog kelleni a cici ugye?
Bocsi a kérdésekért,nem vagyok hülye csak izgulok és mindent jól akarók csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!