Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tenyleg sok terhesseg vegzodik...

Tenyleg sok terhesseg vegzodik igy? Kerek minden kismamat, anyukat irja le a velemenyet!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mig nem lettem terhes,azt gondoltam,hogy a terhesseg 12.heteig veszelyes a magzatra nezve a veteles...

Na mostmar tudom,hogy nem igazan.. feljarok ide egy ideje.. :)

De inkabb csak remtortenetek latok sajnos.. minden napra jut olyan kerdes,hogy a 24.het elott valamilyen rendellenesseg,magzatbiz hiany,illetve magzat elhalas miatt lett vege a terhessegnek...

Tenyleg ennyire gyakori lenne ez a jelenseg???!!! Mert akkor kb minden 4-5. Terhesseg igy vegzodik... konkretan az ismerettsegemben is van ilyen lany,akivel sajnos az egyik meg esett par hete..

17hetes kismama vagyok.. rettegesben kell eltoltenem a hatralevo idot? Annyi szornyuseget meseltek,olvastak,es lattam,hogy nem tudom elvezni az allapotom mert minden pillanatban,valamilyen szinten ellenorzom magam,hogy minden rendben van-e.. oszinten.. csak nekem jutott ez eszembe??

2014. júl. 21. 00:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne olvass már ilyen rémtörténeteket. Nem tesz jót neked a stressz és az sem, ha folyamatosan magad vizsgálgatod. Inkább élvezd ki, pihenj, relaxálj. Ne ilyenekkel töltsd az idődet.
2014. júl. 21. 01:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem retteghetsz minden percben. A terhesség 9 hónapig "veszélyes", a gyerekkel és az anyával bármi történhet, de ennyi erővel a közlekedés és maga az étkezés is veszélyes, mert gyakoriak a balesetek és az ételmérgezés.

Vannak rémtörténetek, de ne felejtsd el, hogy mellette ezernyi olyan van, ahol problémamentes volt minden, de az itt nem téma, hogy helló, semmi gondom, simán megszültem az egészséges babát, mind a ketten jól vagyunk. A híradóba is a lezuhant repülők kerülnek bele, a sok ezernyi szerencsésen landolt és a milliónyi utas aki eljutott időben a céljához, az nem.

Próbálj ebből kiindulni.

Aztán nem riogatni akarlak, de ha megszületik, UTÁNA is történhet bármi. Ismerősi körben is halt meg 2 éves mert félrekezelték, vagy amikor a 9 éves vidám egészséges kislányról kiderült, hogy leukémiás.

Ezeket nem tudod kiküszöbölni, de nem élhetsz rettegésben nap mint nap.

2014. júl. 21. 01:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Azt azért túlzás lenne mondani, hogy sok, de sajnos nem kevés. Az én ismeretségi körömben is van rá példa, sajnos nem is egy.
2014. júl. 21. 07:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért tűnik olyan soknak mert akinek semmi baja az nem jön ide kérdezősködni,hanem otthon örül hogy minden oké :)

Akivel meg sajnos megtörtént az meg leirja mindenhova ha ilyesmivel kapcsolatos a kérdés.

2014. júl. 21. 07:54
 5/8 anonim ***** válasza:
És arról nem beszélve, hogy vagy többször teszik fel ugyanazt a kérdést, vagy 6 különböző kérdésben fejtegetik a rémtörténetüket. Valahol megértem, valahol nem...szóval próbálj megnyugodni! Én azt szoktam mondogatni magamban,hogy minden rendben van, jol vagyunk, minden szuper lesz! Próbáld ki! ;-)
2014. júl. 21. 08:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Én most várom a 2. babámat, tegnapra voltam kiírva. Egy rémtörténetet olvastam itt terhesség alatt (nem annak indult a kérdés, csak sajnos az lett belőle), de az is nagyon megviselt. Én is azt javaslom, hogy ne olvasgass ilyeneket. Nem is merek belegondolni ezekbe a dolgokba, annyira szörnyűek. :(

Amúgy a szüléssel kapcsolatos kérdések sem lesznek jobbak, mert ott is nagyon sok rémtörténet van, sajna én most ezekbe szaladok bele.

2014. júl. 21. 08:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat! :)
2014. júl. 21. 08:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, és ne foglalkozz rémtörténetekkel. Ne rettegj előre, nem tesz jót se neked, se a babának. Csak pozitívan! (Zárójelben és félig - meddig humornak szánva írom az alábbiakat: saját tapasztalataim szerint - van már 2 tizenévesem, és most a harmadik gyerekemet várom - a gyerekvállalás - ha úgy vesszük - egy életünk végéig tartó aggódás, szorozva annyival, ahány gyereked van. Kezdődik az első halvány + tesztnél, folytatódik a "lesz - e szívhang" - "milyen lesz a 12. heti UH eredménye" - "jajcsak minden rendben legyen" - "csak a szülésen legyünk túl" - "istenem ez a szüléshátsohatöbbet" (dehogynem :)) - "hazamentünk sír jaj mit csináljak vele" - eszikrendesenlélegzikrendesenmegfázott-mileszveleaz óvodában/iskolában/kollégiumban (és később biztos/egyetemen/munkában - "mifélenő/pasiez"...)) Rémtörténetet minden korú emberről lehet mesélni, és a legtöbbjük valakinek a gyereke. És ha anya vagy, az aggódás nem múlik el, legfeljebb idővel csitul egy kicsit.
2014. júl. 21. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!