Félelem vagy izgatottság? Meddig hagyják a kismamikat vajúdni?
A hasamban folyamatosan kis pillangókat érzek amikor a szüléssel kapcsolatban olvasok vagy videókat nézek. Néha nagyon félek néha pedig csak izgatottságot érzek. Első kisbabámat várom. Októberre vagyok kiírva, de nekem olyan gyorsan telik hogy az valami hihetetlen. Más is van így? Normális ez ugye?
A másik kérdésem pedig az lenne hogy meddig hagyják vajúdni a kismamákat? Anyukám mesélte hogy ő 22.-én ment be és a tesómat 24.-én szülte meg. Elég ijesztő :( Általában azért egy nap alatt megvan nem?
Annyira izgatott vagyok... :)
Én is nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy itthon vajúdnék és csak a legvégső fázisban mennék be, de nem tudom melyik az, így nem merem megcsinálni.
Amúgy nagyon durva amit írtál :S Sajnos ilyen világban élünk.
Nem tudhatod mit hoz a sors, nekem elfolyott a magzatvíz, előtte semmi jel nem volt, tehát így mentünk a kórházba és rá nemsokra hogy beértünk már jöttek a fájások, amik már nagyon erősek voltak. Tehtá nem biztos hogy fájásokat fogsz érezni hanem elfolyik a víz. Számíts erre is :)
Természetes hogy izgulsz, félsz. Ilyet sosem éltél át és ehhez hasonlót sem, sem fájdalmilag, se eseményileg.
Én hétfő reggel kezdtem el vajúdni és másnap délután 16:20kor bújt elő a kisfiam! :)
Lassan tágultam! Az orvos azt mondta a természet majd megoldja! És így lett!! Másnap 11re tágultam ki annyira, hogy epidurált kapjak! :)
Hasonlóan élem meg a szülésre készülést, mint te, csupa izgalommal, kicsi félelemmel. Ma beszéltem a leendő szülésznőmmel, aki minden kérdésemre válaszolt és nagyon-nagyon megnyugodtam, gyakorlatilag már alig várom a napot, pedig még nagyon messze van (19 hetes vagyok). Egyébként épp ő javasolta, hogy ne nézzek több szülős videót meg ne is olvasgassak történeteket, nálam az úgysem úgy lesz, és csak feleslegesen megrémülnék. Szerintem ezt mindenképp megfogadom.
Amit kérdeztél, az egyébként akár kórházanként is változó lehet, ezt érdemes lenne az orvosodtól megkérdezni.
A félelem és izgalom pedig teljesen természetes, az ismeretlentől csak a bolond nem fél.
Az idő múlása nekem egyelőre túlságosan lassúnak tűnik, főleg ahhoz képest, hogy milyen ütemben nő a hasam, de gondolom, ha majd ott tartok, ahol te, lehet, hogy addigra nekem is felgyorsul... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!