Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hogy reagálnátok, ha azt...

Ti hogy reagálnátok, ha azt mondaná 26 hetesen a genetikus, h 2-3% az esély kromoszóma rendellenességre?

Figyelt kérdés

19. héten echodensek voltak a belei, de lebeszélt a genetikus az amniocentesisről. Most pedig a jobb kamrában 2 hyperechogén papilláris izom ábrázolódott. Teljesen ki vagyok borulva. Nem élném túl, ha beteg bebám születne. Nagyon félek, azóta sem tudom abbahagyni a sírást :(

Csak nem értem, h a múlt heti kontrollon a nőgyógyászom miért nem látta az eltérést????!!!

2014. júl. 17. 11:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, h írtatok. Itt igazából még egyik se lenne probléma, se a szívénél, se a beleinél, csak az a baj, h mindkettő jelentkezett, ami megnövelte a genetikai rendellenesség esélyét 2-3%-ra. Nekem is kicsit több a magzatvizem, de az valószínűleg a terhességi cukortól, mert felső határ lett az értékem. Most pedig küldenek ismételni.
2014. júl. 17. 15:23
 12/17 A kérdező kommentje:

A genetikus is azzal nyugtatott, h csak 2-3% és a genetikai rendellenességeknél egy csomó eltérés szokott lenni, nekem pedig csak ez a kettő van. Arról is beszéltünk, h egy csomó rendellenesség van, amivel teljes életet lehet élni, észrevétlenek...mondjuk ez nem vígasztal. A papíromra azt írta, h a magzatvíz mintavétel indokolt lenne, de meghaladtam azt a terhességi kort, amkor ezt még lehetséges lett volna megcsináltatni.

Csak azt nem értem, h az én dokim miért nem vette észre? Azon is gondolkodom, h ha nem a Sote I-re küld be a 18. heti genetikára, akk ki se derül?(csak azért küldött oda, mert akkor egy kis falucskába jártam be hozzá a rendeléseire és nem volt jó minőségű UH-ja, de a 20. hét óta egy másik rendelésére járok, ahol ő csinálta volna genetikai uh-t is) A dokim szerint a magzatvizem is átlagos volt. Nem hiszem, h másnál alaposabb lenne, lehet, h másoknál is jelentkeznek eltérések, de nem is kell aggódniuk, mert nem tudnak róla? és egészséges babájuk születik...

2014. júl. 17. 15:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia

Hogy vagytok azota?

2014. szept. 18. 13:40
 14/17 anonim ***** válasza:
.
2014. okt. 17. 15:25
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdeklődést. Azért nem tudtam eddig írni, mert kórházba kellett befeküdnöm lényegesen több magzatvíz miatt. Mikor 3 hét múlva a magzatvíz normalizálódott, a baba két oldali vesetágulata miatt tartottak bent. A kórházban kértem segítséget a kismama pszichológustól, ami tényleg segített átvészelni a bent létet. 19.-én este elfolyt a magzatvíz, 20.-án hajnalban megszületett a picifiunk :) 3100 g-al és 53 cm-vel. Teljesen egészséges baba, a vesetágulatot is kipisilte. Ezek után csak azt tudom mondani, h az orvosok mindent felfújnak,és amíg bent voltam kórházban, több ilyen esettel találkoztam már. Csak ijesztgetik a kismamákat, fölöslegesen stresszeknek, ami valljuk be, nem túl jó a babának sem. Amíg nincsenek biztos tények, addig bízni kell és hinni, h minden rendben lesz, mert úgy lesz! Találkoztam több olyan esettel is, akinek 25 meg 50%-ot adtak dawn kórra és egyéb..,majd teljesen egészséges babák születtek.
2014. okt. 30. 11:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Gratulálok!!
2014. okt. 30. 13:05
 17/17 anonim ***** válasza:
jaj, de jo! minden jot nektek ;-)
2015. jan. 16. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!