Ti hogy reagálnátok, ha azt mondaná 26 hetesen a genetikus, h 2-3% az esély kromoszóma rendellenességre?
19. héten echodensek voltak a belei, de lebeszélt a genetikus az amniocentesisről. Most pedig a jobb kamrában 2 hyperechogén papilláris izom ábrázolódott. Teljesen ki vagyok borulva. Nem élném túl, ha beteg bebám születne. Nagyon félek, azóta sem tudom abbahagyni a sírást :(
Csak nem értem, h a múlt heti kontrollon a nőgyógyászom miért nem látta az eltérést????!!!
A genetikus is azzal nyugtatott, h csak 2-3% és a genetikai rendellenességeknél egy csomó eltérés szokott lenni, nekem pedig csak ez a kettő van. Arról is beszéltünk, h egy csomó rendellenesség van, amivel teljes életet lehet élni, észrevétlenek...mondjuk ez nem vígasztal. A papíromra azt írta, h a magzatvíz mintavétel indokolt lenne, de meghaladtam azt a terhességi kort, amkor ezt még lehetséges lett volna megcsináltatni.
Csak azt nem értem, h az én dokim miért nem vette észre? Azon is gondolkodom, h ha nem a Sote I-re küld be a 18. heti genetikára, akk ki se derül?(csak azért küldött oda, mert akkor egy kis falucskába jártam be hozzá a rendeléseire és nem volt jó minőségű UH-ja, de a 20. hét óta egy másik rendelésére járok, ahol ő csinálta volna genetikai uh-t is) A dokim szerint a magzatvizem is átlagos volt. Nem hiszem, h másnál alaposabb lenne, lehet, h másoknál is jelentkeznek eltérések, de nem is kell aggódniuk, mert nem tudnak róla? és egészséges babájuk születik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!